Възрастта за пенсиониране да зависи от очакваната продължителност на живота.Това

...
Възрастта за пенсиониране да зависи от очакваната продължителност на живота.Това
Коментари Харесай

Отново. Готвят вдигане на възрастта за пенсия

Възрастта за пенсиониране да зависи от предстоящата дълготрайност на живота.

Това предлага Съветът на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН) в свое умозаключение по отношение на провокациите за бюджетите на страните членки поради застаряването на популацията.

Проблемът с увеличение на каузи на възрастните хора е прегледан на последното съвещание на ЕКОФИН, на което е взел участие и служебният министър на финансите Асен Василев.

И в този момент в Кодекса за обществено обезпечаване (КСО) е записано, че до 2037 година възрастта за пенсиониране на мъжете и дамите последователно ще бъде увеличена до 65 години

.А по-късно възрастта за приемане на пенсия ще зависи от повишаването на междинната дълготрайност на живота. Но в КСО не е записана формула за установяване на тази възраст.

Според прогнозите на Евростат за идващите 20 години (до 2040 г.) междинната дълготрайност на живота у нас ще нарасне с 5-6 години и за мъжете ще стане 76,7 години, а за дамите - 82,8 години.

Това значи, че хората в България, които сега са на възраст около 45 години ще живеят по-дълго от своите родители, само че може да се наложи да излязат в пенсия много откакто навършат 65 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР