Възрастна жена от русенско село е дала 6600 лв. на

...
Възрастна жена от русенско село е дала 6600 лв. на
Коментари Харесай

Възрастна жена даде на измамници 6600 лв. за ваксина против Ковид-19

Възрастна жена от русенско село е дала 6600 лева на телефонни измамници за животоспасяваща ваксина за племенника й, който бил болен от ковид ", оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе, представени от Би Ти Ви.

89-годишната жена получила позвъняване по домашния си телефон към 22 часа. Непознат мъжки глас обяснил, че е основният доктор на болничното заведение в Свищов. Той споделил, че племенникът е болен от ковид и се нуждае от ваксина, която да избави животът му. Разговорът траял с просълзен мъжки глас, който дамата оприличила на собствен родственик - той й споделил, че би трябвало да му помогне. Накрая отново се присъединил " докторът " -измамник, който обяснил, че незабавно би трябвало да се намерят пари. Жената споделила, че има налични 6600 лева

Разговорът траял 2 часа, като най-после дамата изпълнила напътствията - опаковала в найлонова торба 6500 лева, както и още 100 лева, които дала на " водача на болничното заведение ", който персонално дошъл вкъщи й, с цел да вземе парите. Чак по-късно дамата схванала, че е излъгана и се обадила в полицията.

Главният прокурор Иван Гешев неотдавна разгласи, че ало-измамите у нас са съвсем заличени. Едни от последните му данни, обявени пред юли т.г., сочеха, че спрямо 2017 година понижението на телефонните измами е 94%, а по отношение на 2019 година - 90.7%. " Само преди 3 години, в случай че някой кажеше, че казусът с телефонните измами може да бъде решен в рационални граници, всички щяха да кажат, че е невероятно ", похвали се той на брифинг.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР