Възрастен германец избра необичаен транспорт до Световното първенство по футбол

...
Възрастен германец избра необичаен транспорт до Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Немец отива на Световното с трактор

Възрастен немец избра необикновен превоз до Световното състезание по футбол в Русия. Той пътува към Москва в компанията на кучето си с трактор Lanz Bulldog от 1939 година и каравана с формата на буре за бира.



Мъжът е извънредно положителен и драговолно се снима с всички искащи. Максималната скорост на странната комбинация е едвам 30 км/ч, само че мустакатият запалянко е уверен, че ще се добере до съветската столица таман в точния момент за откриването на Мондиала.



Манхаймската компания Heinrich Lanz AG пуска първия си трактор през 1921 година През 1956-а компанията е купена от John Deere, само че моделът Bulldog продължава да се създават чак до 1960-а. Продадени са над 220 000 екземпляра, а в някои елементи на Германия като Бавария името му се е трансформирало нарицателно за трактор.



Bulldog-ът има извънредно елементарна и здрава структура с едноцилиндров двутактов мотор с размер 6.3 литра и мощ 12 к.с., конструиран от Фриц Хубер. През годините той е модернизиран непрестанно, като в последните версии на модела кубатурата нараства на 10.3 литра, а мощността - на 55 к.с.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР