“Възраждане внесе жалби чрез ОИК в Административен съд-Монтана за обявяване

...
“Възраждане внесе жалби чрез ОИК в Административен съд-Монтана за обявяване
Коментари Харесай

,,Възраждане“ искат касиране на вота в Монтана: Манипулации, шокиращи кадри и нарушения

“Възраждане ” внесе тъжби посредством ОИК в Административен съд-Монтана за оповестяване на резултатите за избор на кмет на община Монтана и на общински съветници за недействителни, оповестиха от пресцентъра на партията.
Причината е множеството изборни нарушавания и операции на изборния развой, които бяха оповестени и от националните медии и станаха ослепителен образец за това, по какъв начин се вършат избори в този район. От политическата организация, като се изключи че подадоха сигнали в полицията за пазаруване и пласиране на гласове пред изборни секции в изборния ден, желаят от съда и анулиране на изборите, поради шокиращите фрагменти на изборни нарушавания – като дописване на бюлетини и на превръщането на недействителни в действителни такива, отбелязване на преференции при броенето на бюлетините и други, които фрагменти обиколиха цяла България в дните след изборите на първи тур.
Много от сподвижниците и симпатизантите на “Възраждане ” също упорстваха за обжалване на резултатите в Община Монтана.
Обявените от Общинската изборна комисия, резултати за кмет и за общински съветници могат да бъдат оспорени, само в съда, по тази причина претендентът за кмет на Монтана – Петър Петров подаде съответната тъжба в административния съд за оборване на изборите за кмет на Общината, както и претендентът за общински консултант от “Възраждане ” – Ивайло Иванов за оборване на изборите за общински съветници. Делото следва да се прегледа в бързи периоди. Надяваме се на правдивост и ще пазиме правата си до дъно, като няма да спрем да се борим с изборните операции и нагласените избори.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР