Възраждане“ и БСП се обявиха против. Заради посещението на украинския

...
Възраждане“ и БСП се обявиха против. Заради посещението на украинския
Коментари Харесай

Скандал в НС заради Зеленски, спешно обсъждат още оръжия за Украйна. Възраждане и БСП беснеят

„ Възраждане “ и Българска социалистическа партия се оповестиха срещу. Заради визитата на украинския президент Влодимир Зеленски депутатите разместиха тотално програмата си като дадоха превес на точки, свързани с Украйна. Обновяването на военновременните ресурси, декларация в поддръжка участието на Киев в НАТО и възможната продажба на нуклеарни реактори влязоха по неотложност в програмата. Против бяха Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.
„ Някой различен дефинира дневния ред на Народно събрание, нито председателския съвет, нито ръководителите на групи, а някой различен. Какъв е смисълът от председателския съвет в сряда – през вчерашния ден нямаше такива точки, през днешния ден идвате в 9 часа и изчитате различен дневен ред. Предлагате неща, които не касаят жителите. Всъщност, касаят ги – ще продадете нуклеарните реактори и България ще остане без нуклеарна енергетика ей по този начин, за един ден “, ядоса се и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. И изиска точките да не се гласоподават, а председателстващият съвещанието Росен Желязков трябвало да отбрани престижа си и да изясни какво е наложило за 24 часа да се впишат 4 нови решения. Какво ще се случи в случай че те бъдат гласувани идната сряда като точка 1, 2,3 и 4, попита социалистът.
Новият дневен ред обаче бе утвърден със 146 гласа „ за “, 55 „ срещу “ и трима въздържали се – Двама от Има Такъв Народ и Радостин Василев, предава Марица.
Часове след съвещанието на комисията по защита Народното събрание вкара в дневния си ред актуализация на военновременните ресурси предвид на това да даде на Украйна остарели наличия. Това в допълнение разпали пристрастеностите на депутата Николай Дренчев от „ Възраждане “.
Министерският съвет да форсира процеса по възобновяване на ведомствените военновременни ресурси на Министерство на защитата, представляващи оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения, посредством замяната им с новопроизведени такива, се планува в плана, препоръчан от Бойко Борисов и група народни представители. С него се чака държавното управление да предоговори периодите и количествата в подписания с „ Вазовски машиностроителни фабрики ” ЕАД контракт при съществуване на индустриални благоприятни условия на държавното обществено дружество за това.
Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия изиска пояснение на смисъла от това решение. „ Самите вносители са наясно, че това е политически акт, който няма на практика промени и обосновка. Никакви детайлни пояснения не сме получили. Няма обновен график. Не сме срещу възобновяване на боеприпасите, само че сме срещу цялостното изпразване на складовете, което следва. Без график, без да е ясно дали ВМЗ може да възстановя тези муниции “, настоя той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР