Възпалителните заболявания на стомашната лигавица могат да бъдат причинени от

...
Възпалителните заболявания на стомашната лигавица могат да бъдат причинени от
Коментари Харесай

4 рецепти с целина ще ви спасят от ужасяващите болки при язва

Възпалителните болести на стомашната лигавица могат да бъдат породени от недохранване, резултат на алкохола, никотина, хранително отравяне. Разстройството може да бъде съпроводено с остра болежка в стомаха, гадене, повръщане, или хронично, който демонстрира стомаха чувство за тежест, болежка, киселини в стомаха, оригване.

Хроничният вид - дълготрайно инфектиране на лигавицата на стомаха, в която има метаморфоза на неговата конструкция, прогресивна недоразвитост. Продължителността на болестта е вълнообразна: интервалите на обостряне са последвани от продължителни ремисии.

Корените и стъблата на някои растения са богати на етерични масла, които са виновни за производството на стомашен сок. Ето няколко предписания, които ще ви оказват помощ да се справите с неразположението:

Рецепта 1
Вземете 3-4 грама на подготвен и натрошен корен от целина, изсипете 1 литър вряща вода, и се оставя да престои 8 часа, филтрира се. Инфузията се приема 3 пъти дневно по 1 супена лъжица.

Рецепта 2
Подгответе инфузията: една супена лъжица билки или корени от целина се изсипва в чаша вряща вода, дано се вари в продължение на 10 минути на слаб огън и след това се прецежда. Готови сте да вземете инфузията по супена лъжица 3-4 пъти на ден 30 минути, преди хранене в продължение на един месец.

Рецепта 3
Отвара от целина и мед: Поставете 200 грама мед на водна баня, прибавете 20 г сухи стебла от целина и загрейте за 10 минути. Охладете, изсипете 3-5 с. лъжици в чаша топло мляко. Можете също по този начин да го разредите в топла вода (5 лъжици на 0,5 литра и пийте на дребни глътки цялостен ден). Инфузията от мед може да се съхранява в хладилника.

Рецепта 4
20 грама листа от целина се пъхат в леко загрята фурна в керамична или стъклена паница цялостна с 0,5 литра мляко за към половин час. След това прибавете две чаши мед (400 г) и загрейте за още 10 минути, като от време на време разбърквате с дървена лъжица. Извадете от фурната, задръжте под забрадка за още 30 минути. След това се охлажда и се налива в буркан. Можете да го съхранявате в хладилника./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР