Вазовски машиностроителни заводи“ (ВМЗ) са пострадали от проливните дъждове от

...
Вазовски машиностроителни заводи“ (ВМЗ) са пострадали от проливните дъждове от
Коментари Харесай

ПОТОП: ВМЗ-Сопот е под вода

„ Вазовски машиностроителни фабрики “ (ВМЗ) са потърпевши от проливните дъждове от тази нощ. " Има наводнени складови пространства и индустриални цехове. Електричеството е спряно на индустриалната част в Сопот, с цел да не се допусне повреда ", заяви министерството на стопанската система и промишлеността. Заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова пътува към завода, с цел да се запознае на място със обстановката

Седмица след последните наводнения селата към Карлово и Сопот още веднъж са под вода. Проливни дъждове наводниха къщи, пътища, скъсаха насипи на река Стряма и блокираха мост, оповестиха БНР и Българска национална телевизия. В западната част на община Карлово бе оповестено отчасти бедствено състояние. Наводнени са селата Богдан, Розино, Слатина, Столетово, Каравелово. Наложила се е евакуацията на седем души в Богдан, заяви Българска национална телевизия.

Наводнен е и основният път в карловското село Розино, който е част от Подбалканския път от София за Бургас. В бедстващите обитаеми места са противопожарни екипи от Карлово и Пловдив.

Поради огромното количество на преваляванията, към 08.00 ч бе прекратено придвижването на влаковете сред гарите Христо Даново – Клисура, част от 3-та основна жп линия София – Карлово – Бургас. Активирали се свлачища паднаха в жп сектора, оповестиха от НКЖИ.

Пътниците от пътнически влакове 30111 София – Карлово и 30114 Карлово – София ще бъдат превозени с рейсове сред Христо Даново и Клисура. Бърз трен 3621 от София за Бургас се отклонява през Казичене – Пловдив – Карлово и оттова по маршрута си. Ускорен бърз трен 3602 от Бургас за София се отклонява по маршрут Карлово – Пловдив – София през Казичене.

От жп компанията дават обещание, че следобяд ще разчистят сектора и влаковете още веднъж ще тръгнат.

Осемдесет и пет военнослужещи с 13 единици техника от състава на  61-ва Стрямска механизирана бригада ще се включат превъзмогването на последствията от наводненията в община Карлово. Формированието ще оказва помощ в региона на село Богдан, което е и едно от най-засегнатите.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР