Възобновяват от утре, 21 април, плановите детски консултации, основните задължителни

...
Възобновяват от утре, 21 април, плановите детски консултации, основните задължителни
Коментари Харесай

От 21 април възобновяват детските и женските консултации

Възобновяват от на следващия ден, 21 април, плановите детски съвещания, главните наложителни имунизации, женските съвещания и плановият банкет в лечебните заведения. Това става след заповед на здравния министър Кирил Ананиев, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Със своя Заповед министърът на опазването на здравето подрежда от на следващия ден, 21 април, да бъдат обновени плановите детски съвещания, главните наложителни имунизации, според член 19 от Наредба № 15 за имунизациите в Република България, женските съвещания, както и плановият банкет в лечебните заведения.

Детските съвещания и наложителните имунизации ще бъдат във вторник и в четвъртък. Тогава общопрактикуващите лекари не би трябвало да обслужват други лица от своите пациентски листи.

" При нужда, пациенти от пациентските листи се съветват по телефона и насочват към друго лечебно заведение по заменяне или към център за незабавна помощ ", гласи заповедта на министър Ананиев.

Детските съвещания и имунизациите, ще бъдат при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения и след авансово записан час.

Целта е да се предотврати скупчването на хора пред лекарските кабинети., и за реализирането на медицински прегледи и съвещания в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.

Постепенно ще се възобновят и плануваните интервенции като се стартира от най-спешните случаи.

Ако по време на имунизация, на детска или женска консултация лекарят откри лице, което е инфектирано с ковид, неотложно болният се изолира и транспортира до болница и се уведомява РЗИ.

В заповедта на здравния министър остава в възбраната за трансплантации на органи и ограничаването за рандеву в лечебните заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР