Възнагражденията на служителите в БНБ ще се увеличат с 5%

...
Възнагражденията на служителите в БНБ ще се увеличат с 5%
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в БНБ

Възнагражденията на чиновниците в Българска народна банка ще се усилят с 5% като се изключи тези на членовете на управителния съвет на банката. Това излиза наяве от бюджета на Централната банка за 2022-ра година, оповестен на уеб страницата на Българска народна банка, написа dir.bg.

Гуверньорът, подуправителите и останалите членове на Управителния съвет ще запазят месечното си заплащане без смяна. Основната част от разноските на Централната банка ще са свързани с функционалностите й по поддържане на паричното обращение и присъединяване й в редица европейски организации.

20 313 лв. е възнаграждението на шефа на Българска народна банка месечно и тази сума ще се резервира през актуалната година, излиза наяве от оповестения бюджет на Централната банка за 2022-ра, оповестява БНР. Подуправителите ще продължат да получават над 17 000 лв. месечно, а останалите членове на управителния съвет ще получават сума под 6 000 лв..

Това е единствената група, които няма да получат нарастване на възнаграждението си, което по предписание не би трябвало да се отклонява повече от 5-процента от възнагражденията за специалисти на сходни позиции в други банки.

Оценката на Българска народна банка обаче е, че сега възнагражденията изостават по отношение на тези в частния бранш. Така за група управителен личен състав приблизително заплащането ще надвиши 7000 лв., а за експертите - 3000 и за поддържащия личен състав 1800 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР