Възнагражденията изостават сериозно от средното ниво за София, каза генералният

...
Възнагражденията изостават сериозно от средното ниво за София, каза генералният
Коментари Харесай

БНР излиза на протест с искане за по-високи заплати, блокират три столични булеварда


Възнагражденията изостават съществено от междинното равнище за София, сподели генералният шеф и ръководител на УС на БНР Милен Митев

Искане за по-високи заплати подвига на протестен протест работещите в БНР на следващия ден – 17 май. Те упорстват за 7 млн. лв. в допълнение към проектобюджета на радиото за 2023 година, с което да бъде обезпечено нарастване на заплатите с 25%.

Демонстрацията ще се състои на кръстовището сред пресечките на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и бул. „ Драган Цанков “, оповестиха от организацията на КНСБ в националното радио.

В 9,30 часа участниците в митинга под надпис „ За почтено възнаграждение на работещите в БНР “ ще се съберат пред постройката на националното радио на бул. „ Драган Цанков “, след което ще създадат шествие до пресечката с бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “, където в 10 часа ще стартира митингът. Той ще затвори придвижването по бул. „ Драган Цанков “ - двете платна; бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ – в посока пл. „ Орлов мост “; ул. „ Граф Игнатиев “ – двете платна на придвижване.

„ С годините се е натрупал все по-голям проблем с финансирането на Българското национално радио (БНР), който малко по малко води до това, че възнагражденията изостават съществено от междинното равнище за София. Същото важи и за сътрудниците ни в страната, в районните стратегии “. Това сподели пред Българска телеграфна агенция генералният шеф и ръководител на управителния съвет на БНР Милен Митев.

„ Исканията на сътрудниците ни са за едно по-осезаемо нарастване на заплатите, което да компенсира инфлацията от последните две години, защото до момента най-малко ситуацията беше малко по-поносимо, само че с инфлацията след коронавирус обстановката със заплатите стана изключително тежка и това е повода сътрудниците да желаят техният глас да бъде чут от хората, които вземат решения за бюджета на БНР “, добави той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР