Възможността за втора вълна на мобилизация в Русия не се

...
Възможността за втора вълна на мобилизация в Русия не се
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: В Кремъл не се обсъжда втора вълна на мобилизация

Възможността за втора вълна на готовност в Русия не се разисква в Кремъл, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред кореспонденти, представен от ТАСС.

" Няма полемики по този въпрос ", сподели представителят на Кремъл в отговор на подобаващ въпрос.

Той посочи, че не може да приказва от името на Министерството на защитата на РФ, само че акцентира, че " в Кремъл няма полемики по този въпрос ".

На 28 октомври съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на президента Владимир Путин за, почнала на 21 септември. По думите на Шойгу 300 хиляди души са били призовани, не се плануват спомагателни задания като част от частичната готовност.

Припомняме, че руските канали в " Телеграм ", че Кремъл се готви за втора мобилизационна вълна и разпространиха изображение на повиквателно, получено от жител на Санкт Петербург , на който съгласно известията е било казано да се яви за готовност през януари 2023 година, макар оповестения от съветския президент Владимир Путин формалния завършек на частичната готовност на 31 октомври.

Руски националистически блогъри разпространиха изказвания , че общата готовност ще стартира през декември или януари.

Независимо съветско издание разгласява следствие на 18 ноември, което демонстрира, че държавните структури и предприятия не престават да приготвят чиновниците си за готовност, като ги изпращат на разнообразни стратегии за образование и просветителни курсове, свързани с мобилизацията.
 ISW: Продължава възходът на Пригожин
ISW: Продължава възходът на Пригожин

Чрез укази, Русия организира загадка готовност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР