Възможността проф. Николай Габровски да бъде кандидат за министър-председател и

...
Възможността проф. Николай Габровски да бъде кандидат за министър-председател и
Коментари Харесай

Експерт каза ще има ли кабинет Габровски и с третия мандат?

Възможността проф. Николай Габровски да бъде претендент за министър-председател и с третия мандат, в случай че първият не успее, беше съществено оспорена от преподавателя по конституционно право проф. Пламен Киров.

Ако Габровски бъде гласуван като министър-председател, и в случай че събере нужното болшинство, то той може да бъде препоръчан като министър председател и в третия мандат. Ако той не получи поддръжка от Народното събрание, неговият личен мандат няма да може да се предлага отново, разгласи Киров в предаването “Тази заран ” по бТВ. 
-->
Той даде образец със Сергей Станишев. През 2005 година Станишев беше утвърден за министър председател при гласуването на персоналния му мандат, само че държавното управление му не мина поради един глас. Чак когато Движение за права и свободи взе мандата, тогава и държавното управление мина и се образува Тройната коалиция, изясни Киров. 

Проф. Киров уточни, че е допустимо да се гласоподава скрито за държавно управление, с цел да няма опити за пазаруване на депутатски гласове.

Според него всички желаят постоянен кабинет и всички се готвят за предварителни избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР