Възможностите за сътрудничество в сферата на климатичната дипломация и грижата

...
Възможностите за сътрудничество в сферата на климатичната дипломация и грижата
Коментари Харесай

Президентът и вицепремиерът Сандов обсъдиха зелените политики

Възможностите за съдействие в областта на климатичната дипломация и грижата за опазването на природата разискаха президентът Румен Радев и вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Срещата се организира през днешния ден на „ Дондуков “ 2, оповестява президентският пресцентър.

В сферата на екологията българските жители имат високи упования за по-чист въздух, за прекъсване на варварската сеч в горите и замърсяването на водите, за запазване на биоразнообразието, запазване на българската природа, уточни Румен Радев. По думите на президента, до момента са водени фиктивни екологични политики, а като предизвикателство президентът открои оправянето с наказателните процедури към страната ни от Европейската комисия в бранш „ Околна среда “.

Правилните екологични политики са залог за устойчивото развиване на всяка страна, изключително в този момент, в подтекста на прехода към „ зелена ”икономика, съобщи Румен Радев и Борислав Сандов показаха обща позиция, че развиването на стопанската система би трябвало да се реализира с грижа към околната среда и запазване на естествените запаси. В европейските политики опазването на природата към този момент е приоритет, съобщи президентът. Президентът Радев и вицепремиерът Сандов разискаха механизмите за създаване на „ зелена ”икономика и постигането на рационален баланс при провеждането на този преход. „ Може да разчитате на моята поддръжка в напъните си за намиране на устойчиви решения в интерес на цялото българското общество “, съобщи президентът.

На срещата бяха разисквани опциите за битка с климатичните промени, измежду които и възобновяване и предпазване на горските територии. Румен Радев означи президентската самодейност „ Да засадим дърво, да възродим българската гора ", която стартира през април 2021 година, като сполучлив образец за запазване на природата у нас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР