Възможностите за оказване на хуманитарна и военно-техническа помощ на Украйна

...
Възможностите за оказване на хуманитарна и военно-техническа помощ на Украйна
Коментари Харесай

Министерство на отбраната обеща зимни облекла за украинската армия

Възможностите за оказване на филантропична и военно-техническа помощ на Украйна бяха разисквани през днешния ден, 27 септември, на среща на министъра на защитата Димитър Стоянов с посланика на Украйна Н.Пр. Виталий Москаленко. Това  оповестиха от пресцентъра на Министерството на обраната.

„ Министерството на защитата се включва в оказването на филантропична и военно-техническа помощ на Украйна. Предоставяме подаяние от 350 медицински пакети за 35 000 украински военнослужещи “, уточни министър Стоянов. Инициирана е процедура за даване като подаяние на зимни дрехи за украинската войска, съобщи още министърът на защитата.

Н.Пр. Виталий Москаленко изрече признателност на министър Стоянов за настаняването на украински жители в почивни станции на военното ведомство. „ Министерството на защитата продължава да се грижи за украински жители, потърсили избавление в България. Към днешна дата в две почивни бази на Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “ са настанени общо 214 души, от които 161 възрастни и 53 деца до 13 години “, уточни министър Стоянов.

В диалозите бе емфатичен и приносът на България към Доверителния фонд на НАТО за възобновяване и рехабилитация на украински военнослужещи. Обсъдени бяха благоприятни условия за продължение на уговорката на страната ни за възобновяване и рехабилитацията на украинските военнослужещи в границите на Доверителния фонд на Алианса.

На срещата участваха заместник-министрите на защитата Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, началникът на политическия кабинет Владко Владов, шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР