Възможно ли е да се създадат лоши практики при конфискацията

...
Възможно ли е да се създадат лоши практики при конфискацията
Коментари Харесай

Ври и кипи! Адвокати срещу конфискацията на коли

Възможно ли е да се основат неприятни практики при конфискацията на коли на пияни и дрогирани водачи до изчистването на законовите текстове? Този въпрос разясниха в студиото на „ Тази заран “ юристът и някогашен зам.-председател на Народно събрание Явор Нотев и автоекспертът от съдружие „ Пътна сигурност “ Красимир Георгиев.

„ Срещата сред специалистите в Министерство на вътрешните работи и депутатите в действителност беше наложителна, тъй като се сътвори едно публично напрежение. Какво е основанието лидерът да бъде свален от автомобила си, а транспортното средство да бъде иззето? Не се разбра от хората какво тъкмо би трябвало да се случи с возилото “, разяснява тематиката юрист Нотев.
-->
„ Адвокати ми обясниха, че моментът, в който се смъква лидерът от транспортното средство, не е миг на конфискация. Приема се, че автомобилът е материално доказателство по правосъдното дело “, сподели от своя страна и автоекспертът Красимир Георгиев.

„ Това е единственият измамлив метод да бъде арестуван автомобилът – като материално доказателство за потребностите на предстоящ правосъден развой. В момента текстът, който разясняваме и подлагаме на критика, фактически гласи, че след произнасянето на съда, автомобилът може да бъде иззет. Това наложи тази бъркотия – лишен ли е, арестуван ли е, какъв е... По създание автомобилът се лишава и служителите на реда стартират да му търсят място на паркинг – нещо, което също се оказа проблем “, разясни юрист Нотев.

Той разяснява и въпросът с княгиня Калина – автомобилът, с който тя самокатастрофира в бариерата на хотел не е нейна благосъстоятелност. „ Законодателят споделя, че отговорното лице би трябвало да заплати равностойността на автомобила. Всички обаче си представяме до какви наложителни и комплицирани дейности ще докара назначението на експертизи, които да оценят цената на возилото “, разясни още Нотев.

Според него има някаква неравнопоставеност. Единият лидер ще бъде осъден за действието си повече, а другият – по-малко, тъй като цената на колите им е друга, разясни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР