Възможно е президентът Румен Радев да бъде изолиран от неговите

...
Възможно е президентът Румен Радев да бъде изолиран от неговите
Коментари Харесай

Фатален уикенд за Румен Радев, обявиха го в ефир за кръчмар като Путин: Край с него в Европа

„ Възможно е президентът Румен Радев да бъде изолиран от неговите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО. Причината е, че до момента пътуванията му са били свързани с това, че той въплъщаваше изпълнителната власт поради служебните кабинети. С одобряването на новото парламентарно болшинство, изпълнителната власт ще си вземе своите функционалности “. Това разяснява политологът Стойчо Стоев пред Нова нюз.
„ Очаквам министър председателят Денков и външният министър Габриел да бъдат по-активни в пътуванията и да образуват външната политика на България. Радев ще има интернационална интензивност, само че много по-свита ”, изясни политологът.
Той разяснява тона на диалога сред Румен Радев и Володимир Зеленски. Според Стойчев Радев се е опитал чисто електорално да приказва на хората. „ Той е политикът с най-голям рейтинг в страната, който има въздействие върху това по какъв начин тези гласоподаватели образуват своите позиции ”, разяснява Стойчев.
Според него в случай че президентът беше насочен към мира, още при започване на този спор той щеше да потърси отговор на въпроса: „ Защо Русия не употребява мирни средства за своите претенции? ”.
„ Винаги съм се тормозил от риториката на президенти и висши главнокомандващи, когато стартират да приказват за история и то по кръчмарски. Путин приказва по този метод. Не чаках нашият президент да застава на такива неуместни позиции. Казвам го в чисто човешки проект, споделям го от позицията на уверен русофил. Нашият президент ще излезе по-голям путинист от самия Путин, с цел да продължава да стои на тази позиция ”, съобщи Стойчев.
По отношение на ръководещото болшинство у нас, Стойчев разяснява, че визитата на Зеленски няма да изглади ли несъгласията. Причината е, че те „ значително съществуват за пред необятната публика ”, счита политологът.
„ Партньорите в ръководещата коалиция значително се схващат, те не се борят за територии, ясно е във връзка с локалните избори кой къде ще е мощен, кой къде ще завоюва. ГЕРБ са оставили на Политическа партия да поемат отговорност за изпълнителната власт. Докато Бойко Борисов господства парламентарния спор и парламентарната работа. Има баланс на наличието, който дава отговор на салдото на броя депутати, които имат ”, сподели Стойчев.
„ Тези партии от дълго време са уверени, че доброжелателното им съдействие и общо ръководство е единственият потребен ход за тях, за политическото бъдеще и на двете обединения.
Обществото несъмнено се радва, че имаме най-сетне кабинет, подсилен от съответно болшинство. Аз се уморих от кабинети на президента. Президентската власт е еднолична, не чухме нито един път аргументация на това, което се прави. А сега за всеки един закон, за всяко едно предопределение в Народното събрание се задават въпрос, има диспути, става известно обществен напън ”, разяснява Стойчев.
Според него Българска социалистическа партия с 20 депутати няма по какъв начин да желае оставката на военния министър. „ Като имаш 20 депутати и си социалистическа партия, приказва за обществени политики ”, сподели Стоев. „ Нинова съумя да трансформира Българска социалистическа партия от партия в лидерски план, да обвърже битието на партията с персоналното си съществуване ”, счита Стоев.
Той разяснява и кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София. Според него успеха му не е сигурна.
„ Когато Бойко Борисов за първи път се кандидатира за кмет на София, той беше в апогея на своята известност. Но тогава той върви на балотаж. Колкото и да наподобява София „ синя ”, може да донесе изненади ”, счита Стоев. По думите му като цяло локалните избори в огромните градове са непредсказуеми, а социолозите рядко вършат общински извадки.
Стойчев разяснява и плана на Иван Гешев.
„ Според мен би бил много по-печелиш като претендент и като нов политик, в случай че приказва за проблемите, свързани с битовата престъпност, нещата от неговата кариера като основен прокурор, в сравнение с в случай че приказва за олигарсите, приватизацията и хората, които откраднаха националното благосъстояние – тематика, която много дълго време беше експлоатирана от друг вид политици ”, сподели Стойчев.
Запитан дали Гешев ще се опита да вземе от електората на ГЕРБ, Стойчев сподели, че някогашният основен прокурор няма капацитет, с цел да вземе от тези гласове.
„ След толкоз избори, ГЕРБ бяха под доста мощен напън отвред, тези гласоподаватели резервираха своята преданост към ГЕРБ. Те по-скоро одобряват Гешев като част от това, против което всички стачкуваха и се бореха ”, счита Стойчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР