Възможно е Перник да мине на по-лек воден режим заради

...
Възможно е Перник да мине на по-лек воден режим заради
Коментари Харесай

Облекчават режима в Перник заради коронавируса

Възможно е Перник да мине на по-лек воден режим поради ковид. В момента сходен вид се разисква от локалната власт, заяви кметът Станислав Владимиров, представен от Българска национална телевизия. Има концепция вода да няма единствено през нощта.  

За задачата Министерството на околната среда и водите би трябвало да позволи увеличение на водоподаването от язовир " Студена ". След позволение от ведомството, незабавно ще се пристъпи към по-облекчен режим, като очакванията са това да се случи още през идната седмица.

В момента размерът на язовир " Студена " е 5 млн. и 700 000 кубически метра.През последната седмица има рекордни притоци. Метеорологичните прогнози също са положителни.

При изчезнали дезинфектантни в аптеките и нуждата от по-строга персонална хигиена обсъждаме разновидността режим да има единствено нощем, съобщи кметът Станислав Владимиров. Той се надява новият, по-лек режим да влезе в действие до седмица.

По думите му от сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на жители не е спрял да звъни. Хората са обезпокоени, че поради режима не могат да съблюдават рекомендациите на лекарите по повод усилване на хигиената.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР