Възможно е мярката 60/40“ да бъде променена на 80/20“, но

...
Възможно е мярката 60/40“ да бъде променена на 80/20“, но
Коментари Харесай

Обмислят мярка 80 на 20 за някои сектори

Възможно е мярката „ 60/40 “ да бъде изменена на „ 80/20 “, само че единствено за избрани браншове. Това съобщи общественият министър Деница Сачева по Българска национална телевизия.

„ Възможно е. За избрани браншове това може би ще се наложи, само че на този стадий към момента е рано. На този стадий до 30 юни ще може да се кандидатства по мярката „ 60/40 “, съобщи тя.

По думите на обществения министър предложението помощта от страната да се удължи до края на юни ще бъде импортирано идната седмица. „ Кандидатстването да може да обхване цялостните месеци април, май, юни и по какъв начин ще продължим по-късно зависи от цялостната конюнктура “, разяснява Сачева.

Само за един месец от мярката са обхванати 130 хиляди души и до края на интервала те може да доближат над 300 хиляди, каза министърът.

В момента най-вече работни места са непокътнати в преработващата индустрия, следва хотелиерството, туризъм и ресторантьорство, културата, спорта.

Друго предложение на общественото министерство е още 30 дни неплатен отпуск да може да се зачита за трудов и застрахователен стаж, т.е. общо 60 дни неплатен отпуск годишно.

Сачева добави, че още в понеделник ще се разшири обсегът на еднократната помощ за развъждане на дете, която е 375 лева Тя ще може да се употребява от родители на деца до 14 години.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР