Възможно е издръжката на хората да скочи в условията на

...
Възможно е издръжката на хората да скочи в условията на
Коментари Харесай

Народът вие от ужас! Президентът на КНСБ: Дано не се случи това! В противен случай инфлацията…

„ Възможно е издръжката на хората да скочи в изискванията на протичаща втора война. Дано да не се случи, само че всички виждаме, че за жалост прогнозите са в тази посока, най-много основани върху цената на петрола. Дали това ще се сбъдне и в какви темпове, следва да забележим. Ако това се случи евентуално ще има в допълнение нарастване на инфлацията “. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров преди началото на съвещание на Регионалния съвет на организацията в Габрово, съобщи Българска телеграфна агенция.
Той уточни, че не чака равнищата на инфлация от 2022 година, само че в случай че се осъществя отрицателен сюжет с покачване на цените в резултат и на втората война, оповестеният от финансовия министър планиран диапазон за инфлацията от 5 до 6 на 100 за 2024 година ще се окаже под действителните числа. Според Димитров не следва нищо оптимистично за света предвид на проектите на воюващите страни.
Според него покачването на минималната работна заплата е стъпка във вярната посока. От КНСБ желаят да се надгради тази стъпка и в закона да се добави, че над този размер работодателите и синдикатите в съответните сектори, водейки договаряния, ще договорят минимални хонорари по стопански действия.
По мотив митингът от през вчерашния ден в отбрана на българската енергетика, Пламен Димитров разяснява: „ КНСБ работи през последните 15 и повече години за независимостта на българската енергетика и всички позиции, които сме развивали, са в посока да не участваме в проведените от политически партии митинги, става дума и за вчерашния митинг “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР