Възможно е да се организират клинични изпитвания на ваксината срещу

...
Възможно е да се организират клинични изпитвания на ваксината срещу
Коментари Харесай

Започва тестването на деца със „Спутник V“

Възможно е да се провеждат клинични изпитвания на имунизацията против ковид " Спутник V " измежду деца в околните две седмици. Това съобщи шефът на център " Гамалей” Александър Гунцбург, представен от БГНЕС.

" От наша позиция на разработчици, откакто повече от 10 милиона от нашите съграждани са имунизирани сполучливо, опитът от използването към този момент е толкоз огромен, че въз основата на това е допустимо да напишете финален отчет още през днешния ден. Въз основа на това, безусловно в границите на две до три седмици, най-много месец, ще тестваме " Спутник V " върху детската популация. Първоначално имунизацията ще бъде измежду децата на 14-17 години ", сподели той пред ТАСС.

По-рано Гунцбург заяви, че центърът може да изиска позволение за осъществяване на такива проби през март. В същото време през март министърът на опазването на здравето на Руската федерация Михаил Мурашко осведоми, че клиничните тествания на ваксина против ковид измежду децата могат да стартират през идващите два месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР