Възможна ескалация на войната в Украйна би могла да доведе

...
Възможна ескалация на войната в Украйна би могла да доведе
Коментари Харесай

Правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ! Социолози казаха условието

Възможна ескалация на войната в Украйна би могла да докара до другояче сложната коалиция сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " - " Демократична България ". Около това мнение се сплотиха пред Българска национална телевизия социолозите Първан Симеонов от " Галъп " и Евелина Славкова от " Тренд ".

Година след експлоадирането на войната, има действителен риск от ескалация на спора или интензифициране на бойните дейности и това проличава и от последните речи на Джо Байдън и Владимир Путин, уточни Първан Симеонов.
-->
" Ако войната ескалира, може след изборите, щем не щем, да би трябвало да вършим държавно управление, тъй като нашите западни сътрудници, имам поради от най-западните - англосаксонските, ще желаят България да има държавно управление. Това значи, че Бойко Борисов би трябвало бързо да реагира и нещо да се контракти с политическите си съперници. Аз, най-малко, по този начин разчетох последните наказания " Магнитски ". Противопоставянето на тези избори ще е доста блестящо, на две други възможности, и ще е доста мъчно те да се сработят, само че в случай че войната не остане фонова, както е сега, а се интензифицира, ще има напън за държавно управление ", съобщи Първан Симеонов.

При всички случаи, в случай че се стигне до сходна коалиция, тя ще е завършена като някакъв тип експертно, програмно или техническо държавно управление, добави още Симеонов.

" Ако обстановката във външнополитически проект принуди към този диалог, той ще е комплициран и ще се наложи всеки да направи доста тежки взаимни отстъпки и да намерят роман, с който да обяснят на своите електорати за какво това се случва. Има и трети вид - така наречен " хартиена коалиция " или обединението " Магнитски " - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ. Това същи не наподобява доста красиво и публично задоволително и не мисля, че ГЕРБ ще се ентусиазират за такова нещо ", уточни Евелина Славкова.

Социолозите са единомислещи, че акцентът на акцията преди вота остава опълчването сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - така наречен статукво против смяна.

От дребните партии, все още " Български напредък " наподобява, че ще прекрачат 4-процентовата преграда за влизане в 49-ото Народно заседание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР