Въздушна тревога е обявена в няколко украински области, включително в

...
Въздушна тревога е обявена в няколко украински области, включително в
Коментари Харесай

Два украински безпилотни дрона повредиха цивилни сгради в Курска област

Въздушна паника е оповестена в няколко украински области, в това число в региона на Киев. За детонации се оповестява в Житомирска и във Виницка области. Към момента няма информация за потърпевши. В същото време губернаторът на Курска област Роман Старовойт разгласи, представен от Ройтерс, че два украински безпилотни самолета са атакували град Курчатов. 

Руски медии оповестиха за обезвреден неидентифициран летящ обект в региона на Псков. Преди дни - с дронове, беше атакувано и летището на града и бяха изумени четири транспортни самолета ИЛ-76. 

В среднощното си послание, президентът Володимир Зеленски пък съобщи, че украинците са създали оръжие, което поразява цели на 700 км от границата със страната, като очевидно имаше поради ударите в Псков. Той не разкри повече детайлности, отбелязва Българска национална телевизия.

Що се касае до известията за украински дронове на съветска територия, известията са, че са повредили административна и жилищна здания в Курчатов, написа губернатор Старовойт в  " Teлеграм ". Службите за незабавна помощ правят оценка вредите.

В град Курчатов има атомна електроцентрала. Старовойт не загатва за възможни вреди на АЕЦ-а.

Днес сутринта и към столицата Москва се е бил насочил украински дрон, който е бил свален от съветската противовъздушна защита, заяви кметът на столицата Сергей Собянин, съобщи ТАСС.

Безпилотният аероплан е бил свален покрай Люберци, югоизточно от Москва.

По предварителна информация няма жертви и опустошения при случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР