Въздушна тревога беше обявена тази нощ в цяла Украйна, съобщи

...
Въздушна тревога беше обявена тази нощ в цяла Украйна, съобщи
Коментари Харесай

Въздушна тревога в цяла Украйна след поредица от атаки, Киев съобщи за ранени

Въздушна паника беше оповестена тази нощ в цяла Украйна, заяви УНИАН.
В Киев се чуха мощни детонации. Противовъздушната защита на украинската столица се задейства. От Киевската регионална военна администрация приканиха хората да отидат в бомбоубежища и на други безвредни места.
Кметът на града Виталий Кличко заяви за трима ранени, съобщи Ройтерс.
Отломки са паднали в няколко региона в Киев, в това число в зоологическата градина на украинската столица. Две коли са се запалили.
Въздушната паника към този момент е анулирана в цялата страна.
" Атаката беше изключителна по своята компактност – оптимален брой ракети за най-кратък интервал от време ", заключи началникът на Киевската градска военна администрация Сергий Попко. Той добави, че " по предварителна информация голямата част от вражеските цели във въздушното пространство на Киев (са били) открити и унищожени ".
За момента не е ясно какъв брой тъкмо обекти са били свалени над украинската столица и дали някои от тях са поразили набелязаните цели, показва Ройтерс.
Според представители на локалните управляващи Русия е употребила дронове, крилати ракети и даже балистични ракети.
Високопоставен представител на украинските управляващи дефинира съветската въздушна офанзива против Киев тази нощ като извънредно интензивна, съобщи Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че това е било осмото по рода си нахлуване против столицата на Украйна този месец.След седмици на мъртвило Русия възобнови въздушните си удари по Украйна в края на предишния месец. През последните дни бяха осъществени поредност офанзиви, като Киев постоянно е вземан под прицел.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР