Въздухът в бургаския квартал Банево е замърсен с фини прахови

...
Въздухът в бургаския квартал Банево е замърсен с фини прахови
Коментари Харесай

Фини прахови частици замърсяват въздуха на бургаски квартал, твърди общински съветник

Въздухът в бургаския квартал Банево е нечист с фини прахови частици, твърди общински консултант. По този мотив Живко Господинов е отправил публично запитване към кмета на Бургас Димитър Николов. В него се споделя:
„ Известно е, че кариерата в кв. Банево от години запрашава въздуха в региона и поврежда здравето на живущите. Гражданите непрестанно слагат тези въпроси пред общинската администрация и държавните органи за предприемане на ограничения за унищожаване на праха, който се сипе както от индустриалната активност, по този начин и от придвижването на тежките камиони.
Много хора с дихателни проблеми са избрали да живеят в кв. Банево поради чистия въздух, а запрашеността пречи “.
Съветникът прибавя още, че гърмежите наоколо до жилищен квартал и курортна зона основават дискомфорт.
По този метод съгласно Господинов капацитетът за развиване на Банево като курортно населено място се слага под въпрос. „ Статутът на територията разрешава ли съществуването на кариера? “, пита съветникът. Той прибавя, че неговите въпроси са вследствие на недоволството на жителите от създалата се обстановка.
Живко Господинов упорства освен да получи отговор на поставените въпроси, само че и да стане ясно какви ще са ограниченията, които ще бъдат подхванати от общинската администрация за унищожаване на праховото замърсяване на територията на квартал Банево.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР