Въздухът на планетата ни е опасно и рекордно мръсен. Това

...
Въздухът на планетата ни е опасно и рекордно мръсен. Това
Коментари Харесай

ООН: Въздухът на планетата рекордно мръсен


Въздухът на планетата ни е рисково и рекордно замърсен. Това се показва в отчет на Организация на обединените нации. Според документа концентрацията на въглероден диоксид (CO2) в атмосферата е достигнала нови рекордни равнища. От организацията предизвестиха също, че са нужни фрапантни дейности, с цел да може да бъде лимитирано замърсяването и да се реализиран задачите на Парижкото съглашение за климата, съобщи БГНЕС.

" Концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата се усили с рекордна скорост през 2016 година ", обявиха от Световната метеорологична организация. Оттам допълват, че в световен мащаб междинната централизация на CO2 в атмосферата е 403,3 частици на милион. Увеличението се дължи на композиция от човешка активност и естественото събитие " Ел Ниньо ", което се наблюдаваше през 2016 година

Според годишния отчет на организацията за равнищата на парниковите газове в слединдустриалната епоха (от 1750-та насам) за последно на Земята е имало сходни количества въглероден диоксид преди три до пет милиона години. Тогава равнището на морското ниво е било с 20 метра по-високо от днешното.

" Без фрапантни съкращения на въглеродните и други парникови излъчвания, ние ще се запътим към рисково нарастване на температурите до края на този век, доста над задачите, сложени от Парижкото съглашение за климата ", съобщи генералният секретар на Световната метеорологична организация Петери Талас. Според изпълнителния шеф на Програмата за околна среда на Организация на обединените нации човечеството към момента изхвърля прекомерно доста парникови газове, като процесът би трябвало да бъде стеснен. " Това, от което се нуждаем в този момент, е международна политическа воля и ново възприятие за необходимост ", съобщи той в изказване след публикуването на отчета. Бюлетинът на Световната метеорологична организация следи концентрацията на газове в атмосферата, а не излъчванията, като данните се събират от мониторингова станция на Хавайските острови.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР