Въздействието на пандемията върху деца и младежи е обезпокоително. Има

...
Въздействието на пандемията върху деца и младежи е обезпокоително. Има
Коментари Харесай

Пандемията носи риск за психичното здраве на децата

Въздействието на пандемията върху деца и младежи е тревожно. Има предупредителни знаци, че тя вреди съществено на психологичното здраве на младите, води до обществена изолираност и културно обедняване.

Това съобщи Карла Гарлати, която оглавява службата в Италия, фокусирала вниманието си върху сериозните последствия, които малолетните изпитват на фона на коронавирусната пандемия, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa). Те са изключително уязвими, тъй като образованието е подложено на удари.

Карла Гарлати упорства държавното управление на Италия в проекта за възобновяване да обърне особено внимание на децата и юношите. Според нея доста младежи страдат от душевен дискомфорт, макар че нямат психиатрични патологии. В Италия към този момент се заприказва и за съдействие със сдруженията на психолозите. Според Карла Гарлати доста деца са били „ забравени” в тази коронавирусна рецесия.

Нараства тревогата, депресията, стига се до по-сериозни случаи като обществено отдръпване, сподели тя. Децата с увреждания се нуждаят от изключително внимание, защото през този интервал, изключително в началната фаза, липсваше поддръжка, която те не получиха заради изключителната обстановка. Семействата не бяха в положение, даже и заради справедливи компликации, да запълнят неналичието на външна помощ. Правото на обучение и правото на здраве са две права, предпазени от конституцията и би трябвало да се откри баланс, уточни още тя, визирайки противоепидемичните ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР