Въз основа на правителствен преглед на рисковете за сигурността, Великобритания

...
Въз основа на правителствен преглед на рисковете за сигурността, Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания спира да ползва китайски камери за държавната администрация


Въз основа на държавен обзор на рисковете за сигурността, Англия лимитира създадено в Китай съоръжение за наблюдаване до чувствителни обекти, в това число държавни здания, осведоми Politico.

" Прегледът стигна до заключението, че предвид на опасността за Обединеното кралство и възходящите благоприятни условия и съгласуваност на тези системи е нужен спомагателен надзор ", съобщи вицепремиерът по административните въпроси на Англия Оливър Даудън в изказване пред Народното събрание.  Камерите са " създадени от компании, които подлежат на Закона за националното разузнаване на Китайската национална република ", добави Даудън.

Британското държавно управление посъветва държавните ведомства да изключат китайското съоръжение за наблюдаване от главните мрежи на ведомствата и да го отстранен, без да чакат възобновяване. Миналото лято английски политици приканиха за възбрана на потреблението на камери за наблюдаване от китайските компании Hikvision и Dahua заради опасности за сигурността.

Продуктите на тези компании са свързани с всеобщо наблюдаване и нарушавания на човешките права в китайския район Синдзян. 

Според отчет на групата за отбрана на неприкосновеността на персоналния живот " Big Brother Watch " по-голямата част от мрежите за видеонаблюдение в обществения бранш на Обединеното кралство употребяват Hikvision и Dahua.

Правителството поучава администрациите да обмислят дали китайското съоръжение за наблюдаване би трябвало да бъде неразрешено в зони " отвън определението за чувствителни обекти ", с цел да се понижи в допълнение рискът.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР