Въз основа на големия брой новозаразени в Австрия ръководството на

...
Въз основа на големия брой новозаразени в Австрия ръководството на
Коментари Харесай

Във Виена остават по-строги мерките срещу COVID-19

Въз основа на огромния брой новозаразени в Австрия управлението на Виена вкарва по-строги правила в австрийската столица за допустимо ограничение на разпространяването изключително измежду болните и възрастните хора.

От идната седмица в болничните заведения във Виена се вкарва правилото болните да бъдат посещавани единствено от един клиент, за който е належащо да е с годен зелен документ и да има негативен ПСР тест. Същите правила са годни и за старческите домове и домовете за хора с тежки болести или хора с увреждания.

Във Виена остава и условието до заведенията за хранене да имат достъп само хора със зелен документ, маската от вида ФФП-2  остава наложителна в цялата комерсиална мрежа.

Кметът на Виена Михаел Лудвиг насочи зов към държавното управление да вкара още веднъж ограничаващите ограничения, една от които е наложително носене на маски във всички затворени пространства, с цел да бъде стеснен броят на новозаразените, които към този момент няколко дни поред са над 50 000 на ден , с което ще се облекчи и ситуацията в лечебните заведения, където цифрите на заболелите порастват пораства и броят на заболелите от болничния личен състав. Михаел Лудвиг прикани и за опазване на остарялата система за безкрайно гратис тестване, която по решение на държавното управление  приключва в края на месец март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР