Въвеждането на нова такса служебен абонамент-разширен режим (денонощен)за паркиране в

...
Въвеждането на нова такса служебен абонамент-разширен режим (денонощен)за паркиране в
Коментари Харесай

Без 24-часов служебен абонамент в Синя зона

Въвеждането на нова такса „ длъжностен абонамент-разширен режим ” (денонощен)за паркиране в Пловдив отпадна.

По предложение на групата на ГЕРБ в Общинския съвет наПловдив, точката отпадна от дневния ред на съвещанието на локалния парламент. Тя бе импортирана от общинската администрация като част от измененията вНаредбата заместните такси и цени.

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Йордан Илиев аргументира предлагането си за отпадането на новата такса с това, че тя ще е в ущърб на пловдивчани.

По думите му, препоръчаните промени в таксите за паркиране вид „ длъжностен абонамент ” ще лишат голям брой жители от паркоместа към жилищата им. Само за още 40 лв. или 60 лв. в допълнение всяка компания, която все още е заплатила правото да паркира от 08:30 до 18:30 часа на тъкмо избрани места в града /супер център, синя зона и т.н/, към този момент ще може да си ги резервира за 24 часа с помощта на така наречен „ длъжностен абонамент в уголемен режим ”. Това значи, че доста жители няма да има къде да паркират след работа.

В момента тези паркоместа вечер служат за паркиране на коли по местодомуване и по този начин значително оказват помощ за справяне с проблемите с паркирането, изключително в централната градска част, само че освен там ”, аргументираха се от ГЕРБ.

Предложението на групата беше подкрепеноот 36 общински съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР