Въвежда се възрастово ограничение за допустимите за подпомагане животни по

...
Въвежда се възрастово ограничение за допустимите за подпомагане животни по
Коментари Харесай

Въвежда се възрастово ограничение за допустимите за подпомагане животни по обвързана подкрепа

Въвежда се възрастово ограничаване за допустимите за подкрепяне животни по обвързана поддръжка, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ.

Предложението е помощта да бъде ориентирана за млечни крави до 10 години, месодайни крави до 12 години, биволи до 15 години и овце и кози до 7 години. Това стана ясно по време на видеоконферентно съвещание на Тематичната работна група (ТРГ) за създаване на Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони за интервала 2021 - 2027 година По време на разискването браншовите организации в бранш "Животновъдство " показаха разнообразни мнения. Предложенията ще продължат да се разискват до окончателното установяване на изискванията за подкрепяне.

В бранш „ Животновъдство “ подпомагането е разпределено в осем схеми. Запазва се поддръжката на млечните и месодайните говеда, биволите, овцете – майки и козите - майки. Включените в Стратегическия проект схеми плануват и условие декларираните за подкрепяне говеда и биволи да са родили най-малко един път, с цел да отговорят на изискванията за допустимост. За животните млечно направление се вкарва условие стопанството да е в Система за надзор на суровото мляко. Запазват се изискванията за доказване реализация на продукция с прецизирани количества, съгласно задачите на подпомагането. По този метод се цели възстановяване на пазарната ориентировка. Земеделските стопани, отглеждащи говеда в планинските региони, ще имат опция да получат подкрепяне за всичките си говеда до избрания брой, без значение на предназначението им – за месо или за мляко.

По време на ТРГ бяха разисквани и дефинициите, които са част от Стратегическия проект и се дефинират съгласно националните специфики. През новия програмен интервал се резервира условието за минимална позволена повърхност на стопанството, за която могат да се дават директни заплащания, в размер на 0,5 ха и минимална повърхност на имота от 0,1 ха. Дискутирани бяха показаните мнения на заинтригуваните страни по показаните дефиниции и интервенциите за обвързана поддръжка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР