Въведените преди 2 години изисквания към софтуерите за управление на

...
Въведените преди 2 години изисквания към софтуерите за управление на
Коментари Харесай

Отменят със закон безумния софтуер за продажбите

Въведените преди 2 години условия към софтуерите за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти (или в резюме СУПТО), които употребява огромна част от бизнеса, да отпаднат. Заедно с тях се анулират и условията към производителите и разпространителите на тези програмни артикули, като към този момент не е. Това са част от измененията в Закона за Данък добавена стойност, които предлага Министерството на финансите, оповестява Капитал.

Изискванията щяха да важат за всички, без значение дали имат физически магазини, или не.

Още в края на юли Министерството на финансите разгласи, че ще се откаже от мощно оспорваната Наредба Н-18 от бизнеса, откакто министър стана Кирил Ананиев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
След над 2 години разисквания, редица отлагания и голяма съп...

Ако текстовете бъдат признати и гласувани в Народното събрание, с тях ще се постави завършек на една двегодишна сага, в която бизнесът влага стотици милиони левове без необикновен резултат. Възможно е доста компании да съдят страната за нанесени вреди, защото към този момент са вложили съществени суми, с цел да отговорят на тези условия.

От министерството признават, че макар полемиките и направените промени към момента са налице правила, които водят до спорни тълкувания на изискванията на закона и наредбата.

Поради всички тези съображения – а точно неразбираеми правила и безпорядък за бизнеса – наредбите в Закона за Данък добавена стойност, засягащи условията за обявление и потребление на СУПТО, се анулират.

От бизнеса се чудят какво ще се случи с електронните магазини, защото от една страна условията за СУПТО отпадат, само че от друга – регулациите за тях остават. Затова ще е доста значимо и какви тъкмо ще са измененията в противоречивата разпоредба Н-18. Именно тя урежда всички подробни условия към софтуерите, само че заради големия ѝ размер и трудност наподобява непостижима.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР