Въведените от Запада икономически и финансови санкции срещу Русия доведоха

...
Въведените от Запада икономически и финансови санкции срещу Русия доведоха
Коментари Харесай

Рублата се срина, руснаците изпразват банкоматите


Въведените от Запада стопански и финансови наказания против Русия доведоха до срив от 30 % в курса на рублата. Основната рента в Русия бе нараснала до 20 на 100.

Само за няколко часа рублата поевтиня с 30 % вследствие на. На борсата Forex eврото се продава за 127 рубли, доларът - за 113.

Руската централна банка усили главния лихвен % от 9,5 на 20 с вярата по този начин да противодейства на обезценяването на рублата и опасността от инфлация. " Тази мярка ще обезпечи стабилността на цените и ще подсигурява спестяванията на руснаците ", написа на уеб страницата на банката. Предприети бяха и други ограничения за поддръжка на финансовата система, в това число бе наложена възбрана на брокерите да продават съветски скъпи бумаги, в случай че сходно разпореждане им е било обещано от задгранични компании или физически лица.

От събота пред банкоматите в Русия има опашки. Хората се притесняват, че поради западните наказания банките могат да лимитират сумите, които могат да се теглят.

По преценки на Европейската централна банка европейското посланичество на съветската Сбербанк със седалище във Виена и филиали в Хърватия и Словения най-вероятно ще банкрутира вследствие на наложените наказания. Депозитите от финансовия институт се изтеглят всеобщо, което е довело до утежняване на неговите ликвидни позиции, се показва в заявката на ЕЦБ. Междувременно президентът на Швейцария Игнацио Касис загатна за вероятен доста непредвиден ход - заледяване на съветския капитал в страната. Решение в този смисъл може да бъде взето на днешното съвещание на Федералното заседание.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР