Във вторник ВСС ще разгледа част от основанията за отстраняване

...
Във вторник ВСС ще разгледа част от основанията за отстраняване
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Искам ВСС, който отговаря на Конституцията и работи за обществото

" Във вторник Висш съдебен съвет ще прегледа част от основанията за премахване на Иван Гешев. Очаквам Висш съдебен съвет да приготви професионално, обективно и да се прегледат всички условия. Знам, че за тях това решение ще е мъчно, тъй като те го избраха, макар че той не дава отговор на изиксванията на Конституцията ", това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова пред Българска национална телевизия.

" Нито в Плана, нито в диалозите в Министерски съвет не е поставяно изискване да падне ветото за РСМ, с цел да получим парите ", акцентира тя.

" С един пункт ще се съглася с ГЕРБ. За да имаме обвинявания и присъди ни трябват стоманени доказателства, събрани по отношение на реда и законите в България. И тук идва още веднъж ролята на прокуратурата, тъй като тя води следствието ", добави правосъдният министър.

" Министерство на правосъдието няма право да взима страна по настоящи акции на Министерство на вътрешните работи. То може да обезпечи правна помощ, когато има потребност ", добави тя.

" Това, което се разиска на съвещание на Министерски съвет и беше оповестено от представителя на държавното управление беше обвързвано със редовно несъблюдение на служебните отговорности ", съобщи малко Йорданова във връзка поисканата оставка на шефът на НСО ген. Емил Тонев.

" Считам,че в това число в опозицията има виновни народни представители, които знаят какви обещания са поели и те включват правосъдна промяна. Аз простирам ръка към всеки народен представител, в това число и от опозицията, който ще извърши уговорките си за правосъдна промяна ", добави тя.

" Нека не слагаме знак върху това, което ще се случи във вторник и избора на идващия Висш съдебен съвет. Това са две доста разнообразни процедури. Ще положа всички старания идващият Висш съдебен съвет да дава отговор на Конституцията и да работи в полза на обществото ", акцентира Надежда Йорданова.

" Стува ми се, че в България сме очевидци за първи път на съдружно ръководство, което работи по либерален метод. Смятам, че би трябвало да се усъвършенства диалогичността в нея, само че съгласно мен това е един либерален развой ", приключи Министърът на правораздаването.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР