Във вторник по инициатива на Елена Йончева Иван Гешев ще

...
Във вторник по инициатива на Елена Йончева Иван Гешев ще
Коментари Харесай

Тя разкри всичко за „Барселонагейт“ – медийна димка, аз дадох документите на Йончева, но…

Във вторник по самодейност на Елена Йончева Иван Гешев ще приказва пред комисия в Европейския парламент. Казусът е така наречен „ Барселонагейт “, предъвкван неведнъж в публичното пространство през годините.
Елена Йончева, в миналото журналистка, а след това политик от Българска социалистическа партия, си приписва авторство на мегаразследване по тематиката. През 2020 и 2021 година друга известна журналистка – Соня Колтуклиева, е коментирала, че това е неистина, а документите Йончева получила персонално от нея.
„ Елена Йончева няма ли да престане да се хвали с „ следствието за къщата в Барселона ”?! Абсолютна неистина. Никога не е правила никакво следствие. Получи наготово едни документи за едни хора и за една къща в Барселона. Аз съм свидетелка на това “, написа на страницата си във Facebook Колтуклиева преди 3 години.
„ Елена Йончев не ревизира нито един документ, нито един факт, не се срещна с никого от споменаваните в документите. Беше се заканила да потвърди с ресурса на Българска социалистическа партия, а след това и с опциите на Европарламента, връзката сред къщата в Барселона и Бойко Борисов – не съумя. И тези, които ѝ дадоха документите, не бяха съумели, добавя тя. И друго не е правилно. Прокуратурата я разследваше за офшорната компания и Цветан Василев преди въобще да се бяха появили документите за хората, свързани с къщата в Барселона. Не поради това ѝ повдигнаха обвиняване. И тя го знае доста добре “, добавя още Колтуклиева.
По-късно по време на ТВ присъединяване разкри, че тя персонално е дала документите.

Впоследствие самата Колтуклиева, която явно е осведомена с документите, декларира, че става въпрос за „ медийни димки “, от които „ нищо няма да излезе.
„ Според мой меродавен източник от ръководещата коалиция, „ Барселонагейт ” и Мата Хари са единствено медийни дѝмки, от тях няма нищо да излезе против 3-мандатния министър председател Бойко Борисов. Неговият върл зложелател Бойко Рашков щял да извади очевидец, който да съобщи, че някогашните ръководещи са му … откраднали бизнеса “, прецизира тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР