Във вторник Новак Джокович бе изправен пред най-сериозното си изпитание

...
Във вторник Новак Джокович бе изправен пред най-сериозното си изпитание
Коментари Харесай

Да бъдеш първият, оказал помощ на опонента: Джокович със спортсменска проява към Синер

Във вторник Новак Джокович бе изправен пред най-сериозното си тестване до момента в тазгодишното Открито състезание на Англия, откакто трябваше да наваксва пасив от 0:2 сета против 20-годишния Яник Синер. Въпреки това сърбинът за следващ път потвърди какъв брой мощна психическа резистентност има и бе решителен в идващите три елементи, с цел да откри място на своя 11-и полуфинал на Уимбълдън.

Освен че показва отличните си качества на корта, 20-кратният първенец от Шлема блесна и със спортсменска демонстрация в края на четвъртия сет. Случката се разигра в осмия гейм, когато италианецът поведе с 30:40 в противниковото подаване и имаше опция за връщане на един от пробивите. При опита си да доближи напълно изпълнено стопволе южнотиролецът се подхлъзна и навехна глезена си, след което остана да лежи на тревата, очевидно изпитвайки болежка.

Джокович не остана апатичен към случилото се и реагира незабавно, като прескочи мрежата, отправяйки се към противника да ревизира положението му. С негова помощ Синер напълно скоро се изправи на краката си, като реши, че няма потребност от спиране на играта и интервенция на физиотерапевт.

Sinner takes a tumble, and Djokovic is quick to help the Italian back on his feet
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР