Във вторник край община Гамбел са открити двама чужди граждани.

...
Във вторник край община Гамбел са открити двама чужди граждани.
Коментари Харесай

Руснаци са задържани в Аляска след необичайно пристигане

Във вторник край община Гамбел са открити двама " непознати жители ". Гамбел се намира на най-западния завършек на острова и е далечен на към 58 км от съветския полуостров Чукотка.

Мъжете споделили на локалните поданици в Гамбел, че са пристигнали с дребна лодка от град Егвекинот в Североизточна Русия, съобщил градският чиновник Къртис Силук пред локална медия. Градът се намира на повече от 480 километра от остров Сейнт Лорънс.

Първоначално бреговата защита назовава арестуваната двойка " съветски жители ", само че по-късно декларира, че те към този момент се смятат за " непознати жители " Длъжностните лица не разкриват детайлности за самоличността или националността им.

Губернаторът на Аляска Майк Дънлийви удостовери случая в сряда. " Тези две лица, които пристигнаха от Русия с лодка и бяха арестувани в Гембел, съгласно мен в този момент се намират в Анкоридж и с тях се занимават федералните управляващи ", сподели той. Губернаторът също по този начин назова идването им " изненада ", като добави, че локалните управляващи не би трябвало да " чакат непрестанен поток от лица или флотилия от лица ".

  " Нямаме индикации, че това ще се случи ", сподели той.

След това двамата са предадени на митническата и гранична защита, а Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати сега прави оценка техния случай, оповестяват медиите. Местните управляващи осведомят и сенатора от Аляска Дан Съливан, който декларира, че е разискал въпроса с ръководителя на службата за вътрешна сигурност Алехандро Майоркас. Съливан също по този начин съобщи, че въпросът " минава през процеса на установяване на допустимостта на тези лица да влязат в Съединените щати "

Причините, които са подтикнали двамата мъже да подхващат такова смело премеждие, остават незнайни, само че някои селяни настояват, че лодкарите са им споделили, че се пробват да избягат от съветските военни.

Не е ясно и дали двойката в действителност е плавала по целия път от Егвекинот до Гамбел. Руските публични лица към момента не са коментирали обстановката.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР