Във вторник БСП ще върне на президента неизпълнен третия и

...
Във вторник БСП ще върне на президента неизпълнен третия и
Коментари Харесай

БСП връща неизпълнения мандат за правителство на Румен Радев

Във вторник Българска социалистическа партия ще върне на президента несбъднат третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание.
Социалистите взеха решение да върнат мандата след провелата се в петък " лидерска среща "  между Корнелия Нинова и ръководителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ".
 
По време на нея бе доказано към този момент известното - Българска социалистическа партия няма по какъв начин да събере нужната поддръжка, с цел да излъчи постоянен кабинет с третия мандат. Все отново водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията няма да поддържа държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. Той добави, че е допустимо след съвещания с партийните организации и анулация на решението на Конгреса на ГЕРБ за некоалиране с БСП  да се стигне до поддръжка за програмно или експертно държавно управление, само че не в границите на този парламент.
 
Още преди президентът да връчи третия мандат на социалистите, множеството от останалите обединения бяха дали поръчка, че не биха подкрепили Българска социалистическа партия. Това е общо четвъртият път, в който социалистите получават трети мандат от Румен Радев и го връщат несбъднат. Държавният глава пък ще продължи да ръководи страната посредством служебния си кабинет още най-малко няколко месеца.
 
Предстои президентът да разпусне Народното събрание и да насрочи следващите предварителни избори. Засега Радев не е споделил нито по кое време счита да издаде тези укази, нито на коя дата ще са изборите.
 
Той обаче уточни, че 26 март не е подобаваща дата за избори, тъй като е получил информация от ЦИК, че няма да има обезпечена хартия за бюлетините от машинното гласоподаване, в случай че изборите са тогава.
 
Така упованията са Радев да проточи процедурата и да насрочи изборите за април. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР