Във всичките години на управление доказахме, че ГЕРБ не дели

...
Във всичките години на управление доказахме, че ГЕРБ не дели
Коментари Харесай

Нов четирилентов път от Айтос до Бургас

„ Във всичките години на ръководство доказахме, че ГЕРБ не дели общини и кметове, не работи единствено за огромните градове, а и за дребните обитаеми места. Община Айтос и съставните й селища са образец за поредната ни политика. През последните 4 години вложенията в общината не стопират, бяха осъществени доста значими планове за по-добрия живот на хората. Такъв ще бъде и построяването на четирилентов път Бургас-Айтос “. Това разясниха претендентите за народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС Галя Желязкова, Красимир Енчев и Стефана Караджова. Те организираха среща с жителите на айтоското село Лясково и ги срещнаха с цели от националната и районна стратегия.

Голям интерес провокира плануваното създаване на четирилентовия път от Бургас до Айтос. С него ще се улесни и форсира напредването до регионалния център и достъпа на хората до по-добро опазване на здравето, обучение и разнообразни услуги. Жителите на с. Лясково разискаха с претендентите от ГЕРБ акценти, свързани със обществената сфера.

„ В нея е заложено смяна на системата за обществено подкрепяне. Ще се сътвори Кодекс за обществена протекция и по-фокусирано подпомагането на съвсем 350 хиляди фамилии всеки месец. Социалните помощи ще са повече обвързани с пазара на труда. Продължаваме и развиването на промяната за обществени услуги, като наклонността е да бъдат основани над 400 услуги за към 15 хиляди възрастни и хора с увреждания “, споделиха още претендентите за народни представители. Те разясниха, че с над 1 милиарда лева са подкрепени българските пенсионери по време на пандемията, породена от ковид. Предвижда се годишна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери.

„ Община Айтос се трансформира непрестанно образа си с помощта на редицата планове по стратегии и с поддръжката на държавното управление на ГЕРБ. През 2020 година бе открита пречиствателна станция за отпадъчни води на гр. Айтос. Проектът бе финансиран по Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 ", посредством Кохезионния фонд на Европейски Съюз, национално съфинансиране от държавния бюджет и личен принос на Община Айтос. Това е най-големият план с инвестиция за близо 19 млн. лева Напредва и рехабилитация на над 33 км. от Айтоския проход – път ІІІ-208 Провадия – Дъскотна, който 33 години не е ремонтиран. Обновена бе спортната зала в Айтос с 1.45 млн.лв., в нея упражняват над 200 деца от цялата община. В самото село Лясково бе сбъднат и план по ПУДООС за основаване на зона за спорт и отдих “, допълниха претендентите от ГЕРБ.

Жителите на с. Лясково се срещнаха и с новата Програма за възстановяване на енергийната успеваемост, която ще обхване и еднофамилните къщи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР