Във всеки по- голям град има парк или поне някаква

...
Във всеки по- голям град има парк или поне някаква
Коментари Харесай

Градският парк – душата на града

Във всеки по- огромен град има парк или най-малко някаква зелена повърхност с пейки и градинки. Някои са в самото сърце на града и способстват за образа му, други по- огромните, са отвън него. Извънградските паркове са доста желани за спорт и превозване на свободното време – колоездене, тичане, разхождане на домашни любимци и така нататък

Но градският парк като че ли остава подценен. Там хапваме небрежно или майките хранят дечицата, минавайки от точка А до точка В. Понякога се застояваме, в случай че имаме време за губене, само че като цяло градският парк е директно място и рядко е цел самичък по себе си. Което въобще не е заслужено.

Често в тези паркове се хвърлят значително средства от Общината, тъй като са неотменима част от имиджа на града и се оформят в действителност естетично - фонтани, шадравани, чешмички, статуи. Но хората прекарват прекомерно малко време в него. На доста места по света градският парк – Хайд парк в Лондон, Сентръл парк в Ню Йорк, зелените площи край Сена в Париж са обичано място за почивка на хората и за доста от тях, да прекарат няколко часа в парка, е същински разкош.

Защо да изберем градският парк за свободното време.

Той е толкоз покрай вас - и пешком, и с градски превоз, за него не са нужни някакви особени проекти за пътуването, разноски за гориво и така нататък. Децата също избират късите дистанции.

Имате всичко на разположение: магазини, когато ви се хапва или пие нещо освежително, вестници и списания и така нататък Все неща, които можем неотложно да си набавим. Ако стане случай, незабавните центрове и аптеките също са наоколо.

Заради размерите си, те имат относително разнороден ландшафт - пейки, полянки, алеи за колелета, тебешири и скачане на дама, детски площадки, даже и творби на изкуството. Изборът къде да се настаните за някой час- два е в действителност огромен.

Тъй като целият град рано или късно минава оттова, в случай че заемете стратегическа позиция, в действителност можете да се видите с доста хора, които нямат време отвън работното си всекидневие. По- скоро ще се отбият да си поговорите, в сравнение с да планирате особено срещата.

Какво можем да вършим в парка?

Първо, да преодолеем срама и стеснителността си. За доста от нас, да седнеш на тревата изисква същинска вътрешна битка с „ Какво ще си помислят за мен другите ”. Общественото мнение има такава тежест за някои хора, че им е мъчно даже да седнат сами на скамейка или в ресторант.

Да се насладим на момента – топло е, а ние сме на сянка, слънцето грее, птичките пеят, животът си тече непреклонно. И ние сме в тази картинка – разполагаме със свободното време и сме на вярното място да го оценим.

Да спортуваме – смешно ли ви се коства? Да отидем в парка облечени в състезателен екип, да се потим, до момента в който минаващите настоятелен хора ни гледат изумено? Ами не е толкоз ужасно. Ако би трябвало да избираме сред фитнес или друга зала, където и свежестта на откритото пространство – ами по- добре звучи второто. Аеробика,, стречинг – има спортове, който не провокират прекалено много вниманието.

Да почиваме интензивно – не по- малко смехотворно наподобява човек седнал на одеалце на тревата и да чете книга. Дали? А какво ще кажете да си опънете хамак сред две дървета в парка и да се опънете на шарената сянка сред дърветата. Толкова хубаво звучи, че терзанието „ Какво ще кажат другите ” изчезва на момента.

Да създадем – да, дори е по- удачно от отвън града, тъй като да вземем за пример постоянно там няма кошчета за боклуци, а това сигурно участва в градския парк. Малко за ядене, нещо за пиянство и по този начин – ето го а. Е, за барбекю може би е прекомерно самоуверено да приказваме, само че лека закуска на тревата е по- допустима.

Да изведем децата – да, това всекидневно се прави. Но по какъв начин действаме ние – взимаме си кафенце от машината, крепим пейките да не паднат, а те скачат наляво- надясно. Много по- занимателно е да вземем топка, федербал, карти, ластик за скачане, тебешири и да ги оставим да се забавляват до насита, ние – също. Други майки, на по- дребни деца, постилат одеалце, изсипват играчки и дребните пълзят и щуреят. Картинката е в действителност радостна.

Ако вашият градски парк го разрешава, разпрострете се над него, опознайте го, намерете вашето местенце и се насладете на всеки един миг, прекаран в него. Той е тъкмо по тази причина – хората да му се радват на воля.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР