Във време на истински предизвикателства за света, в който живеем, популярни

...
Във време на истински предизвикателства за света, в който живеем, популярни
Коментари Харесай

Орландо Блум за срещата си с бежанци от Украйна: „Никога няма да забравя“

Във време на същински провокации за света, в който живеем, популярни персони употребяват високата си естрада в обществото, с цел да описват за затрогващи човешки истории и висок дух. Вече ви разказахме за артиста Орландо Блум, който пътува до Молдова, с цел да се срещне със фамилии на бежанци, избягали от войната в Украйна.

За срещата им той споделя пред изданието " People ": “Пътувал съм доста в ролята си на дипломат на на УНИЦЕФ, само че скорошната ми аудиенция в Молдова е нещо, което в никакъв случай няма да не помни. Видях майки да идват на границата в потрес и изцяло изтощени след дълго и трудно пътешестване, с цел да избягат от войната. Пред погледа ми бяха фамилии, които са тръгнали толкоз бързо, че облеклата на гърба им са единственото, което имат. Станах очевидец на това по какъв начин деца носят обичаните си плюшени мечета, несигурни в бъдещето. “

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Orlando Bloom (@orlandobloom)

„ Като татко бих направил всичко, с цел да защитя децата си, само че надали някой е в положение да се сложи на мястото на майките, принудени да вземат сложни решения в подобен миг “ – добавя артистът.

На граничния пункт “Паланка ” в Молдова всеки ден не престават да идват повече от 1000 души. Една майка, с която приказва Блум, му споделя, че бяга от Украйна, откакто къщата на съседа й е бомбардирана. Тя му споделя, че е прекомерно уплашена, с цел да остане. Актьорът разказва най-малкото й момче - само на 2 години, легнало върху рамото й, към момента очевидно смутено от суматохата в близост.

" Децата няма да гледат света единствено през прозореца. Рискувахме всичко поради тях ", разказва майката.

Молдова приема повече от 330 000 бежанци за малко повече от месец, над 130 000 от които са деца. Мнозина не престават пътуването си до други страни, до момента в който съвсем 100 000 - половината от тях деца - са останали в Молдова в центрове за бежанци или при приемни фамилии, до момента в който не решат какво да вършат по-нататък.

„ Не мога да спра да мисля за семействата, които срещнах. Както и за всичко, което са оставили зад тила си - освен домовете си, само че и учебното заведение, приятелите, други членове на фамилията си и съвсем всичко, което имат. Мисля си за личните си деца и какъв брой ужасяващо би било те да страдат по подобен метод “, споделя Блум.

Актьорът споделя и позитивните си усещания от съпричастността от страна на Молдова.

„ Мислите ми са и с народа на Молдова и невероятното състрадание, което проявиха към украинските фамилии. Подобна  благородна постъпка вдъхва надежда не единствено на фамилиите, а и на всички нас, които имаме шанса да я видим. В Молдова хората не използват названието " бежанци ". Те ги назовават специфични посетители “ – добавя артистът.
 Дейвид Бекъм даде профила си в Instagram на украинска лекарка
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР