Във връзка с възкачването на новия крал Чарлз Трети на

...
Във връзка с възкачването на новия крал Чарлз Трети на
Коментари Харесай

Чарлз Трети се похвали, че е роднина на филмов герой

Във връзка с възкачването на новия крал Чарлз Трети на английския трон, след кончината на майка му кралица Елизабет Втора, Франс прес предлага взор към неговите пристрастености през годините като престолонаследник:

От акварели до Трансилвания - Чарлз е имал разнообразни пристрастености и занимания, запълвали седемте му десетилетия в очакване да заеме трона. Макар тогавашното му покровителство за екологията да е осмивано, в този момент се счита за напредничаво, а склонността му да излага персоналните си възгледи от време на време провокира покачване на вежди.

Трансилвания

Чарлз купува няколко къщи в Трансилвания - район в Западна и Централна Румъния, прочут най-много като родното място на Дракула.

Той ги реставрира, като употребява обичайни способи и мебели. Една от тях е превърната в къща за посетители.

През 2015 година той основава своя благотворителна фондация в Румъния, която има за цел да пази културното и естественото завещание на страната и да предизвиква устойчивото развиване.

Чарлз се хвали, че е отдалечен родственик на принца от 15-и век, прочут като Влад Цепеш или Дракула, и по личните му думи носи " Трансилвания в кръвта си ".

Архитектура

През 80-те години на 20-и век Чарлз се афишира против " уродливата " съгласно него съвременна архитектура, като даже съпоставя препоръчаното уголемение на Националната изложба на лондонския площад Трафалгар, от което в последна сметка се отхвърля, с " чудовищна брадавица ".

В началото на 90-те години на предишния век той осъществя концепциите си, като поддържа построяването на образцово населено място, наречено Паундбъри, на лична земя в Дорсет, Югозападна Англия.

Построеният в неокласически жанр крал Джордж план е считан от някои критици за " безчувствен ", само че притегля интереса на купувачите.

Чарлз също по този начин оказва помощ за съживяването на бивш безпаричен миньорски регион в Корнуол с цветни, екологични жилища и местни улеснения.

Екология и биоземеделие

Като дълготраен природозащитник, Чарлз е основал напълно органична градина и плантация в имението си Хайгроув в Глостършър, Западна Англия.

Той също по този начин започва гамата от биологични храни и питиета Duchy Originals, която се продава в известна верига първокласни супермаркети.

Като разпален градинар, Чарлз разкрива в изявление през 1986 година, че беседва с растенията, с което провокира насмешки. През годините обаче възгледите му за околната среда стават все по-широко публикувани.

На срещата на върха за климата COP26 в Глазгоу през ноември 2021 година той прикани политиците да удвоят напъните си за битка с световното стопляне.

Автомобилът " Астън Мартин ", който Чарлз има от повече от 50 години, е модифициран, с цел да се движи с остатъци от британско бяло вино и суроватка от процеса на произвеждане на сирене. Возилото работи със примес от 85 % биоетанол и 15 % безоловен бензин.

Лов и поло

Ангажираността му с дела за запазване на околната среда не пречи на Чарлз да ловува - обичайно занятие в кралското семейство.

Той играе и поло до 2015 година, когато се отхвърля поради поредност от травми.

Говори се, че Чарлз се е срещнал с втората си брачна половинка Камила по време на мач по поло през 70-те години на предишния век.

Рисуване и четене

Чарлз обича да рисува акварели и продава литографии на свои произведения с благотворителна цел - продажби, които му носят милиони лири.

На галерия на акварелите си в Лондон при започване на 2022 година той изясни, че е избрал този метод на изложение, защото намира фотографията за " незадоволителна ": " Това изисква най-интензивна централизация и по тази причина е едно от най-релаксиращите и лечебни извършения ", споделя Чарлз, и добавя, че се " придвижва в друго измерение ".

Той също по този начин споделя, че " няма илюзии " за качеството на работата си.

Чарлз е създател на няколко книги, в това число детската книга " Старецът от Лохнагар " за възрастен човек, който живее в пещера покрай кралското имение Балморал в Североизточна Шотландия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР