Във връзка с валежите от сняг в София тази нощ

...
Във връзка с валежите от сняг в София тази нощ
Коментари Харесай

152 снегорина чистят столицата


Във връзка с преваляванията от сняг в София тази нощ стартира осъществяването на обработки против замръзване. Общо 152 машини – снегопочистваща техника сега са на терен и правят обработки във всички региони на София, оповестиха от Столична община.

Приоритетно се обработват със соли срещу замръзване улици и булеварди, по които се движи градският превоз, съществени улици в кварталите, както и стръмни сектори и мостове. Обработки се правят и на Южна дъга на Околовръстен път, както и на общинските пътища в регионите “Панчарево”, “Витоша”, “Кремиковци”,”Банкя”, “Нови Искър”. Опесъчаване е осъществено на пътищата в Политическа партия Витоша – “Бояна – Златни мостове” и “Драгалевци – Алеко”.

„ Продължава дейния снеговалеж в София, продължава и обработката на пътната настилка. Тя ще продължи, до момента в който не спре дейния снеговалеж, по-късно ще се насочим към кварталните улици. Наредила съм да се почистват и тротоарите, които принадлежат към общинската благосъстоятелност “, сподели кметът Йорданка Фандъкова, представена от БГНЕС.

По-силен е сноговалежът в южните квартали на столицата. Към момента градският превоз се движи по нормалните си направления при зимни условия. От Столична община припомнят на водачите да употребяват колите си единствено с добре готови за зимата коли и да карат със съобразена с пътната конюнктура скорост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР