Хърватия и Албания изиграха страхотен двубой, в който не успяха

...
Хърватия и Албания изиграха страхотен двубой, в който не успяха
Коментари Харесай

Истински трилър: Албания не се предаде и шокира Хърватия в последната минута

Хърватия и Албания изиграха страховит дуел, в който не съумяха да се победят и приключиха наедно при в съдбоносен конфликт от група „ В “ на UEFA EURO 2024. Казим Лачи откри още в 11-ата, а Андрей Крамарич изравни в 74-ата минута. Само 120 секунди по-късно автогол на Клаус Гязула донесе цялостния поврат за " ватрените ". Самият Гязула, обаче, се реваншира и донесе точката за своя отбор с попадение в петата минута от добавеното време. 

Срещата стартира с опит за напън на хърватите, само че пък Албания шокира „ ватрените “ още с първата си обстановка в наказателното поле на съперника. В 11-ата минута Ясир Асани центрира отдясно в наказателното поле, където Казим Лачи се вклини сред Йошко Гвардиол и Йосип Шутало, а там бе и Иван Перишич, само че футболистът на Спарта Прага съумя да засече с глава и не остави шансове на вратаря Доминик Ливакович – 0:1.

В 31-ата минута албанците пропуснаха чудесн опция за втори гол. Грешка на хърватския капитан Лука Модрич докара до контраофанзива на Албания, след което топката попадна в Кристиян Аслани отляво в наказателното поле, който останал самичък против Ливакович стреля право в него и пропусна да удвои задатъка на отбора си.

През второто полувреме Хърватия натисна и съумя да изравни в 74-ата минута. Тогава Анте Будимир получи пред наказателното поле и незабавно откри Андрей Крамарич вътре в него, който прекара топката през краката на Елсеид Хисай, с цел да я прати във вратата на Стракоша за 1:1.

Само две минути по-късно " ватрените " стигнаха и до цялостния поврат. Анте Будимир проби отляво в наказателното поле и съумя да върне за Лука Сушич, който насочи удар, само че бе блокиран. След това, обаче, топката се отби във влезлия като запаса Клаус Гязула и попадна в мрежата на Стракоша за 2:1.

КРАЙ НА МАЧА! Без победител – 2:2!
90+9`
ГООООЛ ЗА АЛБАНИЯ! Клаус Гязула се разплати за автогола си и изравни за 2:2!
90+5`
Шест минути добавено време на втората част.
90+1`
УДАР! Лука Модрич шутира доста рисково пред дъгата на наказателното поле, само че топката профуча доста близо около дясната греда на Стракоша в навън.
88`
Жълт картон за Елсеид Хисай от албанците.
76`
ГООООЛ ЗА ХЪРВАТИЯ! Автогол на Клаус Гязула!  Анте Будимир проби отляво в наказателното поле и съумя да върне за Лука Сушич, който насочи удар, само че бе блокиран. След това, обаче, топката се отби във влезлия като запаса Клаус Гязула и попадна в мрежата на Стракоша за 2:1.
76`
ШАНС ЗА ХЪРВАТИЯ! Йошко Гвардиол откри Будимир отдясно в наказателното поле, който с едно допиране изведе Пашалич самичък против Стракоша, само че не съумя да го преодолее. След това стражът улови топката пред погледа и на Будимир.
75`
ГОООЛ ЗА ХЪРВАТИЯ! Андрей Крамарич изравни!  Анте Будимир получи пред наказателното поле и незабавно откри Андрей Крамарич вътре в него, който прекара топката през краката на Елсеид Хисай, с цел да я прати във вратата на Стракоша за 1:1.
74`
Втора смяна за албанците – Клаус Гясула влезе на терена и размени голмайстора Казим Лачи.
72`
Още една смяна за хърватите – Анте Будимир размени Бруно Петкович.
69`
ШАНС! Перишич центрира отляво в наказателното поле, където отново Пашалич не уцели вратата след удар с глава.
69`
ИЗСТРЕЛ! Недим Байрами проби отдясно в половината на Хърватия, влезе в наказателното поле и стреля, само че високо и неопределено.
67`
Първа промяна за Албания – Таулант Сафери влезе на мястото на Ясир Асани.
64`
УДАР! Кристиян Аслани стреля ниско пред наказателното поле, само че едва и право в ръцете на Ливакович.
63`
ИЗСТРЕЛ! Иван Перишич получи топката малко пред наказателното поле и шутира, само че се получи рикошет в състезател на албанците и Стракоша улови без проблеми.
61`
ШАНС ЗА ХЪРВАТИТЕ! Модрич центрира от корнер на първа греда, където Йосип Шутало бе непокрит и стреля с глава от няколко метра, само че около дясната греда на Стракоша в навън.
58`
Перишич още веднъж центрира в наказателното поле на Албания, където отново Пашалич стреля с глава, само че още веднъж в навън.
54`
НОВ ИЗСТРЕЛ! Матео Ковачич шутира пред дъгата на наказателното поле, получи се рикошет в Лачи, само че вратарят Стракоша улови.
53`
УДАР! Иван Перишич центрира отляво към далечната греда, където Марио Пашалич засече с глава, само че над вратата в навън.
51`
ШАНС ЗА ХЪРВАТИЯ! Модрич откри Петкович в наказателното поле, който с едно допиране остави за влезлия на почивката Лука Сучич. Последният стреля мощно с левия крайник отдясно в пеналтерията, само че Стракоша мазета. Това бе първият действителен късмет на „ ватрените “ в дуела.
50`
Втората промяна – Лука Сучич влезе на мястото на Ловро Майер.
46`
Двойна смяна на почивката за Хърватия – Марсело Брозович е сменен от Марио Пашалич.
46`
Начало на втората част!
46`
Край на първото полувреме!
45+2`
НОВ ШАНС ЗА АЛБАНИЯ! Ново центриране отдясно в наказателното поле откри Рей Манай към точката за дузпа, който бе изтърван от Йосип Юранович, а централният нападател на албанците стреля с глава, само че едва и Ливакович улови.
45+1`
Една минута добавено време на първата част.
45+1`
УДАР! Ловро Мойер засече с глава центриране от десния фланг в наказателното поле, само че надалеч от лявата греда на Стракоша.
43`
ПРОПУСК НА АЛБАНИЯ! Грешка на Лука Модрич докара до контраофанзива на албанците, след което топката попадна в Кристиян Аслани отляво в наказателното поле, който останал самичък против Ливакович стреля право в него и пропусна да удвои задатъка на отбора си.
31`
ШАНС ЗА АЛБАНИЯ! Отново Асани центрира чудесно в наказателното поле, където бранител на Хърватия отигра с глава, само че топката попадна на левия крайник на Елсейд Хисай, който шутира от въздуха, само че над вратата в навън.
29`
УДАР! Ловро Майер центрира отдясно в наказателното поле, където Бруно Петкович съумя да влезе сред двама бранители на Албания и стреля с глава от границата на дребния пеналт, само че над напречната греда в навън.
26`
УДАР! Марсело Брозович получи пред наказателното поле на Албания и стреля мощно по тревата по диагонала, само че топката мина около дясната греда на Томас Стракоша в навън.
20`
ШАНС! Албанците проведоха контраофанзива, само че Недим Байрами се забави, което разреши топката да му бъде отнета и Хърватия от своя страна провежда офанзива, която приключи с удар настрана на Андрей Крамарич.
19`
ГООООЛ ЗА АЛБАНИЯ! Казим Лачи откри резултата!  Ясир Асани центрира отдясно в наказателното поле, където Казим Лачи се вклини сред Йошко Гвардиол и Йосип Шутало, а там бе и Иван Перишич, само че футболистът на Спарта Прага съумя да засече с глава и не остави шансове на вратаря Доминик Ливакович – 0:1.
11`
Начало на мача в Хамбург!

Стадион: Фолкспаркщадион
Рефер: Франсоа Летесие
Излъчва: Diema , Diema

LIVE ⚽ |

0:1 Казим Лачи 11'

1:1 Андрей Крамарич 74'

2:1 Клаус Гязула (автогол) 76'

2:2 Клаус Гязула 90+5'

,, втори кръг

Главен арбитър: Франсоа Летесие, Франция

Стадион: „ Фолкспаркщадион “, Хамбург, Германия

Стартови сформира на двата тима:

...and here is starting lineup!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР