Във връзка с усложнената епизоотична обстановка относно заболяването Африканска чума

...
Във връзка с усложнената епизоотична обстановка относно заболяването Африканска чума
Коментари Харесай

Информационна кампания за чумата по свинете ще се проведе днес във Варна

Във връзка с усложнената епизоотична конюнктура по отношение на болестта Африканска чума по свинете, през днешния ден (27 август) във Варна ще се организира осведомителна акция за повишение информираността на популацията, научи Moreto.net.

Срещата ще започнена от 14:00 часа в постройката на районната администрация на ул. " Народни будители " 2 в кв. " Аспарухово ". На нея ще участват специалисти към Министерството на земеделието, храните и горите, както и Службата за препоръки в земеделието.

Припомняме, че на 23 август бе доказана позитивната проба за африканска чума по свинете в област Варна от открито умряло диво прасе в региона на село Осеново в община Аксаково. По заповед на Агенциите по сигурност на храните и горите достъпът в осемкилометровата зона е неразрешен за влизане, лов, дърводобив, събиране на трюфели и други действия. В зоната попада и част от естествен парк " Златни пясъци ", само че по думите на регионалния шеф Стоян Пасев е неуместно в разгара на сезона да бъде въведена възбрана и за него. Окончателно решение за това ще бъде взето във вторник на съвещание на Областната епизоотична комисия. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР