Във връзка с трусовете в Държавната консолидационна компания (ДКК), различни

...
Във връзка с трусовете в Държавната консолидационна компания (ДКК), различни
Коментари Харесай

Биков и Лъчезар Борисов разнищиха пред две различни телевизии случая с ДКК

Във връзка с трусовете в Държавната консолидационна компания (ДКК), разнообразни представители на ГЕРБ се появиха в утринните блокове на най-гледаните малките екрани.

Тома Биков изрази удивление от реакцията на служебния стопански министър Даниела Везиева. По негови думи ДКК е значима държавна конструкция на военно индустриален комплекс, който е на облага през последните години и се развива добре, а служебния кабинет още веднъж гони своите ползи.

" Разбираме, че са решили да дадат ексклузивитет на една частна компания, което значи, че този военно индустриален комплекс в действителност ще стартира да работи за частната компания през идващите години. Това се прави в границите на служебно държавно управление. Това е стратегическо решение, несъмнено ", посочи той пред bTV.
Министърът на стопанската система: От ДКК не следват смяната и работят непрозрачно
С дейностите си ДКК ни приказва, че екипът няма предпочитание да следва смяната и да работи транспарантно. Не знам кой на кого е вдигнал мерника....

Други странни решения, съгласно Тома Биков, са преместването на парите на предприятието в друга банка, наемането на втора адвокатска адвокатска фирма да свърши работа, за която към този момент е платено и би трябвало да е свършено от други юристи и фактът, че Бордът на шефовете не отговорност и декларира, че не е взимал присъединяване във взетите решения. През цялото време Биков не приказва с имена - нито коя е частната компания, за която ДКК щяла да работи (вероятно става дума за " Дунарит " ), нито във връзка с банката, нито адвокатската адвокатска фирма, като се изключи че била обвързвана със " Сиела Норма ". Вече, че адвокатската фирма е " Георгиев, Тодоров и ко ", където работи братът на шефа на " Сиела Норма " Веселин Тодоров, Иван. Официално удостоверение няма.

" Министърът на стопанската система излиза и споделя, че ще уволни този Борд на шефовете. Това значи, че министърът освен е осведомен с тази обстановка, само че и стои зад нея ", добави Биков.

" Обикновено се вършат промени към нещо, което не работи. Когато нещо работи, първото, което видят да създадат промяна ", продължи Биков.

Назначенията и измененията на Борда на шефовете в края на мандата на ГЕРБ са се осъществили с конкурс. Аргументът, че хора са назначени от ГЕРБ и могат да върша каквото желаят с компаниите е невалидно изявление, добави Тома Биков.
Десислава Атанасова: ГЕРБ няма нищо общо със абсурда в ДКК
„ Този проблем фактически е абсурден и не става въпрос за политически разчиствания на сметки ”, съобщи Десислава Атанасова от...

Решенията в ДКК се взимат еднолично и зад завесите. Има обгърнати в мъгла дейности. Това съобщи някогашният стопански министър Лъчезар Борисов пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че нарушаванията на някогашният изпълнителен шеф на ДКК Ваня Караганева, разказани са, само че по-важното е, че се виждал един изменен модел на ръководство, който показвал, че за една и съща услуга се заплаща два пъти. Без знанието на съвета на шефовете се прави договорка за извънредни права за 5 години напред. Не знам кой е дал препоръките на Ваня Караганева, само че такова нещо в никакъв случай не съм виждал, акцентира Лъчезар Борисов. Решенията на ДКК не се взимат от борда, а някъде извън. Не се знае от кое място идват, а обществото би трябвало да разбере, настоя някогашният стопански министър.

Борисов не е склонен, че ДКК е ненужно сдружение, тъй като играе ролята на буфер. Лъчезар Борисов се надява да няма повече такива произшествия в тази сфера.

От ВМЗ излязоха с позиция по абсурда и обявиха, че никое изказване по техен адрес в абсурда не дава отговор на истината. Бордът на ДКК съобщи по адрес на Караганева, че е разрешила еднолично назначение на краткотрайни членове на съвета на шефовете на " Вазовски машиностроителни фабрики " (ВМЗ) ЕАД без утвърждението им от съвета на шефовете и в нарушаване на решение на СД на ДКК; еднолично позволение ВМЗ да даде изключителни права за своята продукция на частно юридическо лице без нужното изследване за целенасоченост като дори не уведомява съвета на шефовете на ДКК;  сключване на контракт за правна помощ и консултантски услуги с юрист, който след това е назначен и за ръководител на комисиите за избор на членове на съвета на шефовете на ВМЗ, " Монтажи " и " Кинтекс ", както и всички комисии за избор на инспектори на дъщерните сдружения.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР