Във връзка с тежката зимна ситуация ръководството на община Разград

...
Във връзка с тежката зимна ситуация ръководството на община Разград
Коментари Харесай

И Разград обяви бедствено училище, няма да се учи в понеделник

Във връзка с тежката зимна обстановка управлението на община Разград обмисля оповестяване на бедствено състояние и оповестяване на 27 ноември, понеделник, за неучебен ден за учениците в общината, оповестиха от общинската администрация. 

От утринните часове кметът Добрин Добрев е по отношение на представителите на всички институции, ангажирани с отстраняването на следствията от зимата, извърши оглед и персонално на ситуацията по улиците на Разград. 

Десет обитаеми места в община Разград са без електричество, затворени са всички пътища поради снегонавявания, има голям брой паднали дървета и клони по пътищата и тротоарите. Работниците в снегопочистващата компания в регионалния град дружно с служащи от общинските предприятия са ангажирани с почистването на улиците. Общо 14 машини почистват снега, а служащи от общинските предприятия “Паркстрой “ и “Ремонстстрой “ отстраняват падналите клони и дървета на пътните сектори.

Приоритетно се почистват пътищата към болничното заведение, полицията, пожарната и централните улици. Сред предпочитаните сектори са и методите към обществените услуги – Комплекса за обществени услуги за пълнолетни лица с увреждания в Просторно, където няма ток, и Комплекса от центрове за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания. 

Община Разград работи в съгласуваност и съдействие с останалите институции. Оказва се подпомагане и на органите на реда, като общинското дружество “Столово хранене “ обезпечава термоси с чай на чиновниците от шестте контролно-пропускателни пунктове на изходите на общинския център.

След сигнали от жители кметът Добрин Добрев откри връзка и с „ Топлофикация “, откъдето осведомиха, че поради проблеми с магистрални електропроводи са аварирали станции на „ Топлофикация “, а чиновниците им работят по премахване на повредите. 

Община Разград приканва жителите да не излизат без нужда, да подават навреме сигнали за открити проблематични сектори и да почистят пред домовете си. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР