Във връзка с разпространението на COVID-19 границите на Австралия са

...
Във връзка с разпространението на COVID-19 границите на Австралия са
Коментари Харесай

Австралия затвори границите си заради вируса

Във връзка с разпространяването на COVID-19 границите на Австралия са затворени, оповестиха от Министерство на външните работи. В страната само се позволяват:

- Австралийски граждани;

- Чужденци с право на пребиваване;

- Членове на семейство с един локален жител – австралиец или притежаващ право на престой;

- Пътници, които са били в Нова Зеландия през последните 14 дни;

- Граждани на Нова Зеландия, всекидневно пребиваващи в Австралия, и членовете на техните семейства;

- Транзитно преминаващи през Австралия в границите на 72 часа;

- Авио- и морски екипажи;

- Лица, наети според утвърдената от държавното управление стратегия за сезонни служащи или Тихоокеанска трудова схема;

- Лица, които имат виза за бизнес нововъведения и вложения (подклас 188).

Пътниците, идващи в Австралия, би трябвало да влязат неотложно в наложителна карантина за 14 дни. Стойността на престоя е 3000 австралийски $ и на аерогарите специфични екипи от полицейски, военни и медицински лица управляват влизането и обезпечават извозването на идващите до избраните за задачата хотели.

Тестване за COVID-19 се прави през първите 48 часа и по-късно сред 10-и и 12-и ден на карантина. При отвод, може да се наложи слагане под карантина за по-дълъг интервал. Обръщаме внимание, че непрекъснато се затварят вътрешните граници сред щатите, афишират се ограничавания за напредване, разполагат се полицейски постове по главните направления. Освен на национално равнище, ограничавания се вкарват и в обособените щати. За напредване от щат в щат, ако все още на пътуването няма възбрана, се изисква приемане на позволение, което е самостоятелно за всяко настрана лице. Полетите са лимитирани, потенциалът на самолетите е минимизиран.Съветваме жителите, пътуващи към или от Австралия да наблюдават настоящите ограничения, свързани с разпространяването на COVID-19 на следния линк.

В Нова Зеландия все още не се позволяват непознати жители, а единствено завръщащи се поданици - жители на страната или такива, които са си обезпечили визи според „ специфичните “ категории, възприети от страната. В тях се включват и такива, които се смятат за сериозно значими служащи. Повече информация за тези категории може да бъде открита тук. Правителството разгласи нови условия за идващите в Нова Зеландия. В допълнение към тестванията, прилагани на третия и дванадесетия ден на ръководена изолираност, от 18 януари 2021 година се вкарва условие за пасажери, идващи от всички страни, да показват документ за осъществен тест един ден преди идването си в Нова Зеландия. Карантината е наложителна.Допълнителни детайлности са разполагаем на уеб страницата за ръководената изолираност и карантина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР