Вашето куче обича ли да се промъква на дивана за

...
Вашето куче обича ли да се промъква на дивана за
Коментари Харесай

Как кучето да спре да се качва на дивана?

Вашето куче обича ли да се промъква на дивана за сънливост, когато сте обърнати с тил или не сте у дома? Това не е изненадващо, защото множеството кучета обичат да намерят комфортно място за сънливост и вашият мек диван постоянно може да се окаже прекомерно изкушаващ, с цел да му устоят.

Лошата вест е, че откакто вашето куче е вкусило положителния метод за сънливост, може да се сблъскате с безкрайна битка да го убедите, че не му е разрешено да бъде на дивана.

Най-доброто нещо, което можете да извършите, е да зададете разпоредбите през цялото време и да се уверите, че вашето куче знае къде може и къде не може да подремне. Предотвратяването на качването на дивана е въпрос на образование както за вас, по този начин и за вашето куче.

Задайте разпоредбите от първия ден

Ако желаете вашето куче да стои надалеч от дивана, би трябвало да сте подготвени да установите главните правила от първия ден. Ако започнете, като го оставите да се качи на дивана с вас, когато е кученце, вие го учите, че е добре да продължи да го прави и като възрастен.

След като кажете на кучето си, че е добре да бъде на дивана един път, вие всъщност му давате позволение да го прави вечно. Започнете, като не оставяте вашето кученце на дивана през цялото време и не би трябвало да имате проблем в бъдеще.

Последователността е основна, с цел да научите четириногия си другар да стои надалеч от мебелите или нещо друго в този смисъл. След като вземете решение за избран модел на задоволително държание, би трябвало да се придържате към него. Ако не го извършите, ще се окажете с комплицирано куче, което може да не разбере, че диванът е за хората в къщата, а не за кучето.

Осигурете на кучето си лично пространство

Ако решите, че не желаете кучето на дивана, би трябвало да му осигурите лично комфортно място за отмора. По този метод е по-вероятно да прекарва времето си в своето пространство, в сравнение с пробвайки се да нахлуе във вашето.

 Куче на дивана

Опитайте се да избегнете закупуването на едно от тези евтини плоски кревати за кучета, които се намират в магазините за домашни любимци, защото те не са доста комфортни. Вместо това, купете едно от леглата с форма на „ поничка “ с поставка, която разрешава на животното комфортно да постави главата си или да се облегне.

Никога не поставайте леглото на място, където вашето кученце не може да поддържа връзка с хората или където няма да му е комфортно да го употребява. Поставете леглото покрай мястото, където сте склонни да прекарвате най-вече време, това ще насърчи косматия ви сателит да стартира да прекарва повече време върху него.

Може даже да обмислите закупуването на повече от едно легло и да ги поставите в спалнята, всекидневната, фамилната стая и всяко друго главно жилищно пространство във вашия дом. Може също да се наложи да употребявате някакъв тип лакомство, с цел да насърчите вашето кученце да употребява леглото първоначално.

Намалете достъпа до вашия диван

Една от аргументите кучето ви да скача на дивана, без значение дали сте у дома или не, е, че е елементарно наличен. Има доста способи, които можете да употребявате, с цел да обезсърчите този вид държание.

Ако сте у дома и хванете кучето си да се качва на дивана, накарайте го да слезе с една и съща строга команда всякога. Колкото повече налагате този сюжет, толкоз по-малка е вероятността то да продължи да се качва на дивана. Това обаче работи единствено когато сте у дома.

Ако наподобява, че вашето куче се качва на дивана единствено когато не сте у дома, пробвайте да извършите дивана по-малко наличен. Ето два метода, които можете да употребявате, за които е открито, че работят сносно.

Направете дивана по-малко наличен

 Да отучим кучето да се качва на дивана

Поставете огромни предмети като кошници за пране на дивана. Те ще блокират пътя към дивана и бързо ще обезсърчат кучето да се пробва да се настани от горната страна. С времето вашето куче ще научи, че не му е мястото на дивана и ще спре да пробва.

Направете дивана по-малко прелъстителен

Това включва потреблението на постеля за отбягване. Това устройство включва постеля, проектирана да издава доста мощен писклив тон, когато вашето куче стъпи върху нея.

Шумът ще го изплаши и прогони надалеч от дивана и за доста малко време вашето куче ще се научи да стои настрани, с цел да заобикаля шума. Трябва обаче да се уверите, че вашето куче няма да бъде травмирано от шума. Ако смятате, че ще бъде прекомерно уплашено, би трябвало да намерите друг способ.

Въпреки че доста хора нямат нищо срещу кучето им да се качи на дивана за сънливост, в случай че това не е нещо, което желаете, има няколко разнообразни метода да научите кучето си да стои долу. Най-добрият способ е да започнете от първия ден да обучавате кучето си, че не е добре пристигнало на дивана или друга мебел в дома ви.

Имайте поради, че откакто му позволите да се качи на дивана с вас, му показвате, че това място е позволено. Започнете от първия ден да налагате правила, бъдете поредни и кучето ви няма да мисли, че може да се качи на дивана за сънливост или по друга причина.

Вижте още:

- Как кучето да спи в неговото легло;

- Как кучето да не спи в човешкото легло;

- Как кучето да не се качва по масата;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР