Във връзка с предстоящото 18-то поред преброяване на населението и

...
Във връзка с предстоящото 18-то поред преброяване на населението и
Коментари Харесай

Удължава се срокът за набиране на преброители в Община Стара Загора

Във връзка с идното 18-то подред броене на популацията и жилищния фонд в Република България, което ще стартира на 7 септември 2021 година и ще завърши в 20.00 часа на 3 октомври 2021 година, Община Стара Загора се удължава процедурата по набиране и асортимент на преброители и контрольори.

До 30 юни претендентите могат да подават нужните документи в Центъра за услуги и информация, в постройката на Община Стара Загора, бул. " Цар Симеон Велики " № 107 - сутеренен етаж, гише Деловодство - всеки работен ден от 08:30 до 17:30 ч.(без прекъсване); всеки четвъртък до 19:30 ч.

Кандидатите за преброители и контрольори трябва да попълнят заявление и автобиография по пример, единодушие за обработка на персоналните им данни и да дават своя фотография.

При идното броене за Община Стара Загора ще бъдат ангажирани над 430 преброители и 120 контрольори, които ще преминат особено образование и ще подпишат декларация за запазване на статистическата загадка на получената информация.

Кандидатите за преброители и контрольори би трябвало да са пълнолетни лица, да имат приблизително обучение, механически знания и умения за връзка. В акцията могат да се включат и студенти.

Преброителите ще бъдат с работно време от 8:00 часа до 20:00 часа, в това число събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават семействата от техния преброителен сектор. Преброителите ще се легитимират със служебната карта, издадена от Национален статистически институт.

Всеки преброителен сектор включва към 200-250 души и 80 жилища. Един инспектор ще координира работата и ще дава отговор за няколко преброители. Заплащането на преброителите и контрольорите ще бъде самостоятелно и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и здания.

Допълнителна информация може да бъде открита на уеб страницата на Националния статистически институт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР