Във връзка с поредица от провокативни и злонамерени антибългарски коментари

...
Във връзка с поредица от провокативни и злонамерени антибългарски коментари
Коментари Харесай

МВнР: В РСМ се разпалва антибългарска кампания

Във връзка с поредност от провокативни и злонамерени антибългарски мнения от страна на политици и общественици в Република Северна Македония от последните няколко дни, Министерство на външните работи показва угриженост, че се води злонамерена акция против страната ни, целяща разпалване на антибългарски настроения, съобщи БНР.

Още по-тревожно е, че се вършат опити за умишлена корист с трагичните събития в Украйна вследствие на съветската военна експанзия. Смятаме, че сходни цинични внушения би трябвало да бъдат изрично отхвърлени. Никой няма право да злоупотребява с нещастието на украинския народ по сходен нахален и непоследователен метод.

Министерство на външните работи показва угриженост за вероятно отрицателно отражение на сходна акция върху позитивните трендове на политическия разговор през последните месеци.

Позицията е във връзка поредицата от антибългарски изявления в прилежаща районен съд Македония против България, в които политиката на страната ни се съпоставя с тази съветската експанзия против Украйна, написа БГНЕС и напомня, че единствено преди три дни водачът на Демократическия съюз Павле Траянов, който взе участие в държавната коалиция отпред с Димитър Ковачевски, назова България геноцидна страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР